ЖИТТЯ

Нічна атака дронами 11 липня: які наслідки на Київщині

Росіяни завдали чергової нічної повітряної атаки. Які наслідки?

У ніч із 10 на 11 липня російські війська завдали атаки дронами по території України. Випустили 28 БпЛА Shahed-136/131 з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ). Сили ППО збили 26 безпілотників та 1 розвідувальний безпілотник типу “Zala”. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

“Крім того, за минулу добу, 10 липня, Повітряні Сили знищили ворожий вертоліт, три ударних БпЛА типу “Ланцет” та чотири розвідувальних дрони оперативно-тактичного рівня”, – йдеться у повідомленні повітряних сил.

У повітряному просторі Києва вдало відпрацювали сили ППО. Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації (КМВА) Сергій Попко. За його словами, усі виявлені повітряні цілі, які рухалися в напрямку Києва, знищили сили і засоби протиповітряної оборони. “Ворог вдруге цього місяця атакував Київ з повітря. Попередньо, як і на початку липня, противник застосував баражуючі боєприпаси “Shahed”. Іранські дрони запустили з південного напрямку, ймовірно, з краснодарського краю рф”, – зазначив він.

У Міністерства внутрішніх справ України зазначили, що уламки “шахедів” знайшли в одному із населених пунктів Київської області. Повідомляється, що внаслідок падіння пошкоджені вікна та господарські споруди приватного домоволодіння, виникло загоряння трави. Інформації про постраждалих немає. На місці працюють відповідні служби.

Начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов повідомив, що внаслідок нічних обстрілів постраждали 12 приватних будинків та 6 квартир у багатоповерхівці з пошкодженими вікнами.

Нагадаємо, що за добу 10 липня українська авіація завдала 15 ударів по районах зосередження ворога. Зведення Генштабу ЗСУ читайте тут.

Фото: Telegram-канал МВС України

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в  Telegram або Viber.

Нагору