ЖИТТЯ

Майстри із Переяслава взяли участь в обласному семінарі “Мистецькі Колоритми”

Переяславські майстри взяли участь в обласному семінарі майстрів Київщини “Мистецькі Колоритми”.

8 липня у Бучі відбувся обласний семінар майстрів Київщини “Мистецькі Колоритми”. У ньому взяли участь і Переяславські майстри. В загалом до заходу долучились 60 митців з 19 територіальних громад Київщини. Про це повідомили на сайті міської ради, передає Інформатор.

Семінар-навчання поєднали з виставкою-ярмаркою, яку провели на Київській площі. Його головна тема – “Розвиток сучасного народного декоративно-ужиткового мистецтва, його видів та жанрів”. Мета такої зустрічі – аналіз суб’єктивних і об’єктивних чинників розвитку сучасного народного декоративно-ужиткового мистецтва, його видів та жанрів.

Переяславську громаду представили: викладач Переяславської художньої школи імені Петра Холодного, майстер з лозоплетіння – Костянтин Тесля, творча спілка “Мистецтво життя” на чолі з Аллою Літковою (лялькарство, живопис голкою, соломоплетіння) та майстринями Світланою Степаненко (вишивка), Катериною Градовською (вишивка), Світланою Бублик (вишивка), Людмилою Леляк (лялькарство), Капітоліною Шевченко (писанкарство, ткацтво).

У заході взяли участь 60 майстрів з 19 територіальних громад Київщини

Семінар поєднали з виставкою-ярмаркою

Переяславські майстри презентували свої вироби

Вироби із лозоплетіння Костянтина Теслі

Нагадаємо, що молодіжна рада Переяслава бере участь у національній програмі та вчиться взаємодіяти із міською владою. Детальніше читайте тут.

Фото: сайт міської ради

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в  Telegram або Viber.

Нагору