ЖИТТЯ

У Переяславі демонтують ще 10 підприємницьких споруд біля Альти

У Переяславі демонтують ще 10 споруд вздовж річки Альта. Чому?

На засіданні виконкому міськради Переяслава 18 липня розглянули питання “Про демонтаж тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності, встановлених без належних дозвільних документів на земельній ділянці, що перебуває в постійному користуванні КП “Переяславський міський ринок” на вулиці Шкільній вздовж річки Альта”. Більшість виконкомівців проголосувала за нього позитивно. Про це повідомляє Інформатор.

За словами головного архітектора Петра Пурденка, 13 липня на території ринку провели обстеження та виявили в другому ряду 10 тимчасових споруд різної форми та конфігурації, які потрібно демонтувати. З даних, які є у відділі архітектури, на споруди немає будь-яких паспортів прив’язки та паспортів опорядження фасадів. Також споруди розташовані ближче, ніж за 50 метрів до річки, що є порушенням екологічних норм. Окремо розглянуть статус щодо об’єкту, де розміщується громадська вбиральня.

На цій частині території розташовані споруди різних форм, які будуть недоречною окрасою при облагородженні набережної річки Альта, зазначили у міській раді. Всім підприємцям, тимчасові споруди яких демонтують, запропонували місця для торговельної діяльності всередині ринку “Альта”.

Яким було обговорення?

Член виконкому Анатолій Фесенко поцікавився, чи сплачують власники споруд орендну плату. “Податки сплачуються не за тимчасову споруду, а за надання торгового місця”, – відповів Петро Пруденко.

Член виконкому Олександр Якименко запитав таке: “Чи справді всіх власників того майна попередили? Один з чоловіків, який орендував там місце, зараз служить у ЗСУ. От він повернеться і запитає: “Де подівся мій кіоск?”. Йому скажуть, що виконком зніс?”.

Міський голова Переяслава Вячеслав Саулко відповів: “Це тимчасова споруда. Ніяких дозвільних документів й ніякого договору на співпрацю у підприємця немає. Якщо у підприємця-військового є якісь дозвільні документи, якийсь договір на те, що він там має право взагалі бути, тоді це питання буде розглядатись по суті. Зараз проводиться благоустрій, і територія не залишається у користуванні ринку, а з його керівником є домовленість про те, щоб підприємці могли переїхати та займатись торгівлею”.

Саулко наголосив, що зараз потрібно визначитись, “чи нам потрібен порядок у місті, чи думати про те, щоб там щось залишилось”. “Якби ці всі об’єкти мали паспорт-прив’язку, всі були збудовані у нормальній архітектурній формі, то залишались би на місці й нікуди б не ділись. Там працюють семеро підприємців. Їм усім без винятку запропоновано місця на території критого ринку всередині”, – резюмував він.

Нагадаємо, що 16 травня на виконкомі приймали рішення про демонтаж інших 10 підприємницьких споруд вздовж Альти, які заважали облаштуванню набережної. Деталі – тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору