ГРОШІ

Для допомоги пораненим військовим із бюджету Переяслава виділили ще 400 тисяч гривень

Поранені військові із Переяславської громади можуть отримати до 50 тисяч із міського бюджету. 400 тисяч уже роздали, передбачили ще 400.

20 липня на сесії міської ради Переяслава внесли зміни до комплексної програми “Турбота”. Згідно із ними, передбачили ще 400 тисяч гривень на одноразову фінансову допомогу пораненим на російсько-українській війні військовим із Переяславської громади. Про це повідомляє Інформатор.

Раніше, на сесії 20 квітня, до програми внесли зміни, згідно з якими військовослужбовці змогли отримувати одноразову фінансову допомогу із міського бюджету до 50 тисяч гривень у залежності від ступеня тяжкості поранення. Тоді на 2023 рік на ці потреби заклали 400 тисяч гривень. Станом на 6 липня, як йдеться у клопотанні до міського голови начальниці Управління соціального захисту населення Ірини Іванюк, розглянули 20 заяв військових та виділили всі 400 тисяч гривень. Станом на цю ж дату поданими та нерозглянутими були 14 заяв.

“За” це питання проголосували усі присутні на сесії 22 депутати.

Для оформлення допомоги необхідно подати до Центру надання адміністративних послуг Переяславської міської ради заяву та пакет таких документів:

  • копія документа, виданого державним/комунальним закладом охорони здоров’я, який підтверджує наявність травм/поранень, їх характер та ступінь тяжкості;
  • копія реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають про це відмітку в паспорті громадянина України);
  • копія паспорта (1, 2, 11 стор.) або ID-картки;
  • реквізити рахунку відкритого у банках Київської області.

Копії слід подавати з пред’явленням оригіналів цих документів.

Нагадаємо, що на цій же сесії міської ради намагалися скасувати рішення виконкому щодо демонтажу підприємницьких споруд на березі Альти. Чому це не вдалося, дізнавайтесь за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору