ЖИТТЯ

Інформатор вихідного дня: “Випускний рік” варто подивитися, аби відпустити шкільні травми

Фільм “Випускний рік” на перший погляд може здатися простим та передбачуваним. Та чи насправді це так?

У рубриці “Інформатор вихідного дня” ми продовжуємо розповідати про цікаві фільми, мультфільми, серіали та книги. Наша журналістка нещодавно подивилася американську комедію від Netflix “Випускний рік” (2022) режисера Алекса Гардкасла. Він легкий, веселий, проте із цікавим сюжетом. Ця історія про дівчину, яка майже у 40 років після коми понад усе хоче закінчити школу та стати королевою балу.

Хоча я вже давно не школярка, проте цей період свого життя згадую лише з усмішкою. Люблю іноді пригадувати цей етап через фільми або книги, тому обрала для перегляду цю стрічку. І ох ця Ребел Вілсон, акторка, яка може лише одним рухом підняти настрій! Люблю її, що сказати, вона не тільки одна з найкращих у своїй професії, але й цікава як особистість. А фільм “Випускний рік” тільки підтвердив це. Хоча сюжет, можливо, трохи і передбачуваний – типова американська комедія про шкільне життя, – проте головна героїня змогла зробити з нього по-справжньому запальну історію.

У 2002-му році Стефані (Ребел Вілсон) навчається у випускному класі. Вона красива, талановита, капітан чирлідерів (що дуже престижно). Але для того, щоб закріпити свій статус у соціумі, їй необхідно бути найпопулярнішою дівчиною у школі та стати королевою балу на випускному вечорі. Про це мріє чи не кожна дівчина, тож звісно не обійшлося без підступних суперниць та перешкод на цьому шляху. Але одного дня всі мрії розвіються, а життя зміниться назавжди.

Обставини складаються іншим чином: на одному із виступів Стефані робить помилку і, неправильно приземлившись, опиняється в комі. Вона розплющила очі тільки через двадцять років. Світ за цей період зазнав сильних змін, а порядки у старшій школі тим паче. Разом з тим 17-річна Стефані у тілі вже дорослої жінки переповнена впевненістю, що зможе завершити справу навіть через стільки років. Вона прямує до школи і починає спочатку, намагається влитись у нове середовище, повертається до чирлідингу та готується до випускного балу. Проте стикається із різними “сучасними” труднощами.

Цікаво було спостерігати, як доросла жінка пристосовується до нових фішок підлітків, намагається бути в тренді, переборює свої страхи та в деяких моментах булінг. Іноді доведеться боротися із відчуттям жалю до головної героїні. Але насправді фільм наповнений уроками і вартий для перегляду, аби відпустити шкільні травми.

Нагадаємо, що минулого тижня в рубриці “Інформатор вихідного дня” наш редактор розповів про YouTube-проєкт “20:23”. Читайте тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору