ЖИТТЯ

У Переяславі діти збирають кошти на дрон для ЗСУ: продають власноруч створені прикраси

У Переяславі діти збирають кошти на допомогу ЗСУ. Створюють та продають прикраси.

У Переяславі, по вулиці Богдана Хмельницького, поблизу пам’ятника на честь першої літописної згадки про Україну, дві подруги Валерія та Ліза другий день поспіль здійснюють благодійний продаж власноруч створених прикрас із резинок. Таким чином збирають кошти на ЗСУ. Ціна за будь-який виріб 15-30 гривень. Про це вони розповіли Інформатору.

9-ти річна Ліза Дубина із Києва розповіла, що у Переяслав приїжджає до бабусі, а на збір її надихнули друзі, які також таким чином допомагали військовим. Поділилась, що її дядько захищає Україну на фронті. Тому вони створили свій “фонд”, аби зібрати кошти на дрон, які потім йому передасть мама дівчинки.

Подруга Лізи, 8-ми річна Валерія Намоченко навчається у Переяславському академічному ліцеї імені Івана Мазепи. Поділилась, що вирішила підтримати подругу, і також долучилася до збору та надала резинки для плетіння браслетів.

“Коли ми бачимо військових то пригощаємо їх сливами із власного городу”, – поділилась Валерія.

Нагадаємо, що в Україні продовжили воєнний стан та загальну мобілізацію. На який термін, дізнавайтесь – тут.

Валерія Бобровська

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору