ЖИТТЯ

В Україні продовжили воєнний стан та загальну мобілізацію: на який термін

Верховна Рада продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні. Скільки він триватиме?

Верховна Рада продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні. Такий режим діятиме ще три місяці – до 15 листопада. Загалом це вже восьме таке продовження. За це проголосували 347 парламентарів. Про це 27 липня повідомив народний депутат Ярослав Железняк, передає Інформатор.

“Парламент продовжив дію воєнного стану на 90 діб, тобто до 15 листопада 2023 року. Відповідну постанову підтримали #9532 – 347 голосів. Це вже восьме продовження з початку повномасштабної війни. Також Парламент продовжив дію загальної мобілізації. Теж на 90 діб. Постанову #9533 підтримали – 334 голосів”, – написав Железняк.

Раніше Рада схвалювала подібні рішення 24 лютого, 15 березня, 21 квітня, 15 серпня, 16 листопада, 19 лютого та 2 травня.

Воєнний стан – особливий режим функціонування країни, який запроваджується у разі загрози національній безпеці, територіальній цілісності, військовій агресії. На період дії воєнного стану органи державної та місцевої влади, військові командування набувають додаткових повноважень для якнайшвидшої стабілізації ситуації.

Мобілізація — комплекс заходів, спрямованих на переведення державної інфраструктури та військових сил країни у військовий стан у зв’язку з надзвичайними умовами всередині країни або ж за її межами. Мобілізація може бути загальною або частковою та проводиться відкрито чи приховано.

Нагадаємо, що протягом минулої доби ворог завдав 49 ракетних та 37 авіаційних ударів. Зведення Генштабу читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в  Telegram або Viber.

Нагору