ЖИТТЯ

У Переяславі провели урочистості до Дня медичного працівника: як це було

У Переяславі відзначили День медичного працівника. Лікарів нагородили квітами, грамотами та грошовими преміями.

27 липня, в Переяславській лікарні відбулись урочистості з нагоди Дня медичного працівника. Цього року вперше, цей день святкують за новою датою. На заході зібралась повна зала медиків. Їх привітали квітами, грамотами та грошовими преміями. Про це повідомляє Інформатор.

Згідно указу президента України від 13 червня 2023 року День медичного працівника в Україні відтепер відзначають щороку 27 липня. Раніше ж його відзначали 18 червня. Причиною перенесення Дня медика на інший день є те, що попередня дата була затверджена ще у 1980 році Указом Президії Верховної Ради СРСР, через що українські лікарі відзначали свято в один день з росіянами та білорусами.

На заході з вітальним словом виступив міський голова Вячеслав Саулко, голова Циблівської ОТГ Олександр Палагута, директорка підприємства “Переяславський центр первинної медико-санітарної допомоги” Наталія Царенок та директор КНП “Київського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Мирослав Демків.

Працівникам медичного колективу Переяславського центру первинної медико-санітарної допомоги вручили подяки за сумлінне виконання службових обов’язків, професіоналізм та відданість обраній справі.

Також з професійним святом колег привітав і директор Переяславської БЛІЛ Віктор Атаманенко: “Напружені робочі дні, безсонні ночі, повні стресу вимагають мобілізації сил усього організму. Саме з такою непростою професією ви пов’язали своє життя. І сьогодні, в День медика, від щирого серця дозвольте висловити вам особливу подяку за вашу працю, не легку в моральному та фізичному плані. Ви представляєте одну із найшляхетніших професій адже оберігаєте найбільший дар – людське життя”.

Грошовими преміями у розмірі тисячі гривень нагородили: Катерину Бурякову, Максима Гайдара, Наталію Драйчевську, Микиту Конарєва, Наталію Клімохіну, Людмилу Малай, Наталію Міхалькову, Тетяну Найдьонову, Анну Приходько, Ольгу Розовик, Ольгу Трикішу, Ольгу Усик, Віру Харченко, Валентину Хмельницьку, Світлану Циганкову.

Також почесними грамотами від Департаменту охорони здоров’я КОДА нагородили Ніну Зінченко – медичну сестру терапевтичного відділення Переяславської БЛІЛ та завідуючу Першинсько-акушерським пунктом села Мазінки (Переяславська ТГ) Аллу Слюсар.

На заході з вітальним словом виступила директорка підприємства “Переяславський центр первинної медико-санітарної допомоги” Наталія Царенок

Директор Київського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Мирослав Демків привітав колег

Зібралась повна зала лікарів. Їх привітали квітами, грамотами та грошовими преміями

Нагадаємо, що директор Віктор Атаманенко на сесії міської ради розповів чим зараз живе лікарня у Переяславі. Детальніше про це – тут.

Валерія Бобровська

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в  Telegram або Viber.

Нагору