ЖИТТЯ

Улюблені місця Переяславщини: у парку Тараса Шевченка проводять безліч різноманітних заходів

Жителі Переяславщини розповідають про свої улюблені місця. Що радить відвідати Віталій Крикун?

Інформатор продовжує рубрику “Улюблені місця Переяславщини”. У ній жителі міста та сіл колишнього району розповідають про місця, які їм подобаються найбільше. Цього разу своїм улюбленим місцем поділився переяславець, викладач Університету Григорія Сковороди у Переяславі Віталій Крикун. Він розповів про парк Тараса Шевченка.

Як дістатися? Парк знаходиться в центрі міста, межує з центральною площею Богдана Хмельницького. На його території побудований Центр культури та мистецтв, що за адресою Сковороди, 81.

Коли відкрив це місце? Ще в ранньому дитинстві, приходив сюди зі своїми батьками. А згодом, відпочивали тут з друзями.

Чим це місце особливе? Особливе, бо знаходиться в моєму рідному місті. Тут проводять безліч різноманітних заходів: концертні програми, тематичні виставки та цікаві майстер-класи, як для самих жителів так і гостей міста. Також проводять багато розваг для дітей та підлітків. Приїздять атракціони, є дитячий майданчик. І тут можна смачно перекусити.

Особлива згадка. Чемпіонат Європи з футболу 2012 рік. Тоді тут організували фан-зону і на великому екрані транслювали всі матчі. А також, запам’яталося, як близько 6 років тому тут відбулась презентація короткометражного кіно від українських режисерів в рамках проєкту “Ніч українського кіно”, який тривав з 22:00 по 4:00 ранку.

Ще кілька рекомендацій. Варто відвідати всі місцеві музеї, для духовного збагачення та культурно-патріотичного розвитку. Також можна влаштовувати велоподорожі містом – це хороший спосіб відволіктись від робочої метушні.

Нагадаємо, що минулого тижня в цій рубриці Юлія Овсієнко розповіла, що вважає осередком спокою серед міської метушні. Матеріал читайте тут.

Валерія Бобровська

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору