ЖИТТЯ

Як у Переяславі відзначили День Української Державності

У Переяславі відзначили День Української Державності. Як це було?

28 липня у парку імені Тараса Шевченка в Переяславі відзначили День Української Державності. Подивитися концерт зібралося понад пів сотні глядачів. Для них співали українських та народних пісень, демонстрували різні хореографічні постановки та нагадували про українську свободу та незламний дух нації. Про це повідомляє Інформатор.

Розпочали виконанням Гімну України та хвилиною мовчання. Проникливо виступили вихованці студії конферансу “Акцент”, вони показали драматичну історію про тих, хто став янголами. Не менше вразив і народний аматорський ансамбль танцю “Millenium” Центру культури та мистецтв Бориспільської міської ради: його танці на різну українську тематику дуже сподобались глядачам. Співали цього дня народний фольклорний ансамбль “Чорнобривці” Гланишівського СБК, народний аматорський ансамбль української пісні “Червона калина” Вовчківського СБК та тріо “Дівчата” Переяславського ЦКМ.

Наприкінці заходу начальник відділу культури і туризму Переяславської міської ради Валентин Шуткевич відзначив артистів подяками за культурний внесок.

День Української Державності відзначають щороку 28 липня, у день хрещення Київської Русі-України. Уперше його відзначати на державному рівні запропонувала 5 лютого 2018 року ініціативна група, у складі якої був Герой України Левко Лук’яненко.

Народний аматорський ансамбль танцю “Millenium”

Тріо “Дівчата” виконало кілька композицій

Студія конферансу “Акцент” розповіла про янголів

Народний аматорський ансамбль української пісні “Червона калина”

Ведуча заходу Влада Черненко розповіла про історію Української державності

На захід завітали понад пів сотні глядачів

Народний фольклорний ансамбль “Чорнобривці”

Захід тривав близько двох годин

День Української Державності у Переяславі

Нагадаємо, що 28 липня у Великій Каратулі відкрили меморіальну дошку загиблому на війні захиснику Анатолію Кулаку. Він вважався зниклим безвісти майже рік.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору