ГРОШІ

Голову однієї із сільських рад на Київщині запідозрили у розтраті 811 тисяч гривень під час купівлі генераторів

На Київщині сільського голову запідозрили у розтраті бюджетних коштів. Що відомо?

Бориспільська окружна прокуратура повідомила про підозру одному із сільських голів на Київщині за фактом розтрати 811 тисяч гривень під час купівлі генераторів. Відкрили кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем організованою групою). Про це повідомили на сайті Київської обласної прокуратури, передає Інформатор.

Прокурори встановили, що підозрюваний, зловживаючи своїми службовими обов’язками, уклав договір з товариством на постачання дизельних генераторів. Проте, порушивши умови договору, товариство поставило генератори, які не відповідають специфікації товару. Надалі голова підписав видаткові накладні, що стали підставою для перерахування товариству бюджетних коштів.

Прокурор подав клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу, а також про відсторонення його від займаної посади. Досудове розслідування здійснює Бориспільське райуправління ГУ Нацполіції в Київській області.

Нагадаємо, що 1 серпня правоохоронцям Переяслава повідомили про викрадення 105 тисяч гривень з будинку. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору