ЖИТТЯ

Місце проживання можна змінити у “Дії”: як скористатися послугою

У “Дії” відтепер можна змінити місце проживання. Що для цього потрібно?

Відтепер у застосунку та на порталі “Дія” можна швидко змінити місце проживання. Наразі сервіс доступний для жінок, дітей та чоловіків непризовного віку. Команда Мінцифри спільно з Міноборони працює над відновленням послуги зміни місця проживання і для чоловіків призовного віку. Про це повідомили на сайті Міністерства цифрової трансформації України, передає Інформатор.

“Зміна місця проживання – одна з найзатребуваніших послуг у “Дії”. Ми вдосконалили сервіс, прибрали людський фактор й автоматизували процеси. Українці зможуть швидко та зручно змінити місце проживання у своєму смартфоні. Без черг, паперів та походів до ЦНАП”, – зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Щоб змінити місце проживання в застосунку, ви маєте бути старшим 14 років або 18, якщо змінюєте місце проживання дитини, а також мати податковий номер та ID-картку або закордонний паспорт у “Дії”. Власники паспортів-книжечок можуть скористатися сервісом на порталі “Дія”. Змінити місце проживання на порталі “Дія” можна за посиланням.

Щоб отримати послугу в застосунку “Дія”, необхідно:

  • Завантажити застосунок “Дія” у AppStore, якщо у вас Iphone, або у GooglePlay для користувачів Android.
  • Авторизуватися в застосунку.
  • Вибрати “Послуги” – “Зміна місця проживання”.
  • Вказати, чиє місце проживання хочете змінити – своє чи дитини.
  • Перевірити інформацію про поточне місце проживання.
  • Вибрати адресу, за якою хочете задекларувати нове місце проживання.
  • Зазначити свої контактні дані.
  • Перевірити заяву та сплатити адміністративний збір.

Після цього заява надійде на опрацювання. Ви отримаєте сповіщення про результат у застосунку.

Щоб задекларувати місце проживання в житлі іншого співвласника, вам потрібна згода всіх співвласників майна. Крім того, житло не має бути в іпотеці, а право власності на нього має бути внесено до Реєстру нерухомості з 2013 року.

Нагадаємо, що в університеті Переяслава відкрили Центр ветеранського розвитку. Які там надаватимуть послуги, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору