ЖИТТЯ

На Київщині можна захистити лелек на електроопорах: у ДТЕК запустили нову функцію

Енергетики запустили нову функцію, яка захистить птахів та електроопорах. У чому вона полягає?

31 липня ДТЕК запустив нову функцію, за допомогою якої клієнти можуть повідомити про гнізда лелек на електроопорах та стан птахів у них. Діятиме вона і на Київщині. Цей функціонал стане важливим інструментом у захисті птахів та запобіганні відключень світла у клієнтів через обвалення гнізд на електричні дроти. Про це повідомили на офіційному сайті ДТЕК Мережі, передає Інформатор.

Нова функція на сайтах операторів системи розподілу ДТЕК Мережі “#Лелеченьки: передай інформацію про гніздо” дозволить клієнтам повідомити про виявлені гнізда на електричних опорах та надати інформацію про кількість та стан птахів в ньому. Це допоможе енергетикам оперативно дізнаватися, де саме з’явилися нові гнізда, щоб надалі укріплювати їх спеціальними захисними платформами, а також передавати важливі дані про лелек орнітологам-науковцям. Укріплення гнізд дозволяє захистити лелек від ураження струмом або загибелі через руйнування гнізда, а також попередити аварії на лініях та відключення світла у клієнтів.

Щоб передати інформацію про виявлене гніздо:

  • перейдіть на сайт оператора системи розподілу регіону, де виявлено гніздо (Дніпропетровська, Одеська, Київська області, Київ) та відкрийте розділ “#Лелеченьки: передай інформацію про гніздо”;
  • натисніть кнопку “Детальніше”, заповніть форму та відправте її.

Після отримання та перевірки інформації енергетики, у разі необхідності, перенесуть гніздо на захисну платформу.

Про акцію #Лелеченьки

У 2021 році ДТЕК Мережі започаткував проєкт #Лелеченьки для того, щоб допомогти зберегти в Україні популяцію білого лелеки і привернути увагу суспільства до важливої теми – дбайливого ставлення до живої природи.

#Лелеченьки – це еколого-просвітницька акція, яка поєднує дії бізнесу, майбутнього покоління українців та сучасного мистецтва. Її головна мета – популяризація захисту та збереження біорізноманіття, просування принципів ESG, а також цінностей та відповідальності бізнесу за прогрес у досягненні Цілей Сталого розвитку Глобального Договору ООН.

За 10 років працівники ДТЕК укріпили 507 гнізд лелек на електроопорах. Захистили щонайменше 10 тисяч птахів.

Нагадаємо, що у “Дії” відтепер можна змінити місце проживання. Як саме, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору