ЖИТТЯ

Улюблені місця Переяславщини: чим оглядовий майданчик у Циблях особливий для Сергія Чемериса

Жителі Переяславщини розповідають про свої улюблені місця. Що радить відвідати Сергій Чемерис?

Інформатор продовжує рубрику “Улюблені місця Переяславщини”. У ній жителі міста та сіл колишнього району розповідають про місця, які їм подобаються найбільше. Цього разу своїм улюбленим місцем поділився переяславець, майстер зі стрінг-арту, хендпаніст Сергій Чемерис. Він розповів про оглядовий майданчик у Циблях (Циблівська ТГ).

Як дістатися? З траси Бориспіль-Дніпро звертаєте у Циблі і рухаєтесь головною дорогою села до останньої будівлі. Після неї повертаєте праворуч, там і побачите оглядовий майданчик з неймовірним видом на Дніпро та гори Трахтемирівського півострова. А ще звідти видно руїни церкви Святого Іллі та стародавній козацький хрест, які додають атмосфери та загадковості цьому місцю.

Коли відкрив це місце? Давно, навіть не можу сказати, коли точно. Близько 15 років тому.

Чим це місце особливе? Для мене це однозначно місце сили. Я час від часу приїжджаю сюди, щоб зарядитись енергією та натхненням для творчості, заспокоїтись, видихнути, відчути себе в моменті тут і зараз, пограти на хендпані. А також поміркувати про плани на життя та поспоглядати неймовірні заходи сонця.

Особлива згадка. Запам’яталось, коли приїздив сюди із сином Данилом кілька років тому. Ми чудово провели час разом. Цей день я добре запам’ятав, адже ми запускали на схилах цього майданчика літачка, який для мене став символом прощання, відпускання та прийняття. Син саме мав переїжджати жити до іншої країни, й емоції давали про себе знати.

Нещодавно був там з друзями, ми робили чайну церемонію зі смаколиками та невеличкий музичний джем на різних інструментах. Наприкінці дня споглядали неймовірний захід сонця, який так і заворожував кольорами та спокоєм.

Ще кілька рекомендацій. Загалом у рідному Переяславі маю безліч місць для відвідування, всіх не перелічити. Рекомендую відвідати руїни ротонди Каневських у селі Воскресінське (Ташанська ТГ), що, до речі, неподалік оглядового майданчика. Звісно ж, варто побувати у нашому музеї народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини. Якщо говорити про активний відпочинок, то раджу дачний кооператив “Меліоратор”, де можна спробувати себе у плаванні на сапбордах, каяках тощо. А взагалі рекомендую просто прогулятись містом без якоїсь цілі, відчути його атмосферу, побачити хороших людей та закохатись у нього раз і назавжди.

Нагадаємо, що минулого тижня в цій рубриці Віталій Крикун розповів про парк Тараса Шевченка. Матеріал читайте тут.

Оксана Симоненко

Фото надав Сергій Чемерис

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору