ЖИТТЯ

У Переяславі чоловік протягом двох місяців крав продукти у супермаркетах: як його покарали

У Переяславі чоловіка судили за крадіжки продуктів у супермаркетах. Який вирок?

Протягом двох місяців, з 15 січня по 21 лютого, у супермаркетах Переяслава “ЕКО-маркет” та “АТБ” місцевий житель крав продукти. Це зафіксували камери спостереження. 21 липня справу розглянули в суді. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на вирок суду.

Відомо, що 15 січня у “ЕКО-маркеті” на вулиці Шкільній чоловік вкрав дві палки ковбаси на 648 гривень 74 копійки. 10 лютого в “АТБ-маркет” на вулиці Покровській поцупив дві палки ковбаси та пляшку бренді на загальну суму 545 гривень 70 копійок. 15 лютого в тому ж супермаркеті викрав дві палки ковбаси та дві пачки вафель на 540 гривень 80 копійок. А 17 лютого – дві палки ковбаси і дві пачки вафель на суму 539 гривень 60 копійок. Через кілька днів, 21 лютого, знову викрав дві палки ковбаси, дві пачки вафель та дві шоколадки на 543 гривні 60 копійок. Продукти він клав до свого рокзака та, не розрахувавшись, виходив з магазинів.

На суді він визнав провину та пояснив, що його батьки померли, а він тоді був безробітним, усвідомлював незаконність своїх дій, однак був у відчаї, тому вчиняв крадіжки продуктів. Зараз він знайшов роботу, поки що неофіційну, однак заробляє гроші. Щиро покаявся у вчиненому та попросив дати йому можливість виправитись.

Обставинами, які пом’якшують покарання, суд визначив щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину та вчинення його внаслідок збігу тяжких особистих обставин. Визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 (Крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану) та призначив йому покарання у вигляді 6 років позбавлення волі. Однак встановив випробувальний термін на 3 роки. Також обвинувачений має покрити державі витрати у сумі 640 гривень на залучення експертів.

Вирок можна оскаржити протягом 30 днів з дня оголошення у Київському апеляційному суді.

Нагадаємо, що на Київщині сільського голову запідозрили у розтраті бюджетних коштів. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору