ЖИТТЯ

Чи спробує Висоцький наздогнати Килипенка? 11 тур чемпіонату Переяславщини з футболу в цифрах

Кількість голів, карток та глядачів. Підготували для вас актуальну статистику чемпіонату з футболу.

Одинадцятий тур чемпіонату Переяславщини з футболу 5 серпня не був повним. За ініціативи господарів, матч між Мирним (Вороньківська ТГ) та Циблями (Циблівська ТГ) перенесли на 26 серпня. Тож порівнювати статистично цей тур з іншими немає сенсу, але про основні цікавинки Інформатор традиційно розповість.

Голи

У двох матчах туру команди забили 11 м’ячів, у середньому – 5,5 за гру. Особливо постарався дем’янецький “Матадор”, який візначився аж 5 разів у воротах “Переяслава”. Не було жодного колективу, який би цього разу пішов із поля з нулем голів у активі, навіть переяславські “Бурти” забили дівичківському “Дніпру” одного разу. “Дніпро” ж надалі залишається найкращим за забитими (40) та за пропущеними (8). Найгірший показник за забитими у Мирного (7), а за пропущеними – у “Буртів” (33).

Артем Килипенко із “Дніпра” оформив дубль і покращив свій бомбардирський показник до 13. Від найближчих конкурентів відірвався уже на 6 м’ячів. Навряд чи хтось зможе до кінця чемпіонату його обійти. Є сподівання, що хоча б спробує це зробити також дніпрянин Петро Висоцький, у якого зараз 7 забитих м’ячів. Він через дискваліфікацію пропустив три матчі з командами, з якими можна було забивати багато (що й зробив Килипенко), далі – значно серйозніші суперники. Але Висоцький вже доводив, що здатен забивати й таким: згадайте хет-трик у воротах “Матадора”.

Владислав Столяренко із “Переяслава” був одним із найстабільніших голеадорів чемпіонату: забивав потроху, але постійно. Зараз же його безгольова серія триває три матчі, власне, як і період без виграшів його команди. Зате впритул до когорти бомбардирів наблизився його партнер по команді Павло Лисенко. Після дублю “Матадору” у доробку цього півзахисника 5 м’ячів – до Столяренка якихось 2. І це при тому, що Лисенко майже все перше коло провів у лазареті й досі після травми не може грати на 100 відсотків.

Картки

7 жовтих карток показали арбітри цього туру, 4 з яких футболістам “Буртів”. Таким чином основний аутсайдер чемпіонату закріпився на позиції найгрубішої команди – загалом 24 жовті. А ось “Переяслав” залишається найменш грубим – 13 жовтих.

Для трьох гравців “гірчичники”, отримані в цьому турі, стали третіми під час турніру, відповідно наступний призведе до одноматчевої дискваліфікації. Це – Андрій Лисенко із “Переяслава”, Артем Килипенко із “Дніпра” та Максим Середа із “Буртів”. Раніше на межі дискваліфікації опинилися Роман Рижик із “Матадора”, Андрій Середа із “Буртів”, Олександр Мельник та Віталій Васько із Мирного, Максим (Сергійович) Шульга та Дмитро Денисюк із Цибель.

А ось перетнув цю межу, отримавши четверту жовту у матчі з “Дніпром”, Олександр Ткаченко із “Буртів”. Тепер цей важливий центрбек не допоможе своїй команді у принциповому протистоянні із Циблями 12 серпня. У такій же ситуації опинилися Богдан Рева із Вовчкова (Переяславська ТГ), який пропустить виїзну гру з “Переяславом” 12 серпня, та Микола Мельник, який не зіграє проти “Буртів” 19 серпня. Вони свої одноматчеві дискваліфікації отримали раніше, але досі не відбули їх, оскільки їхні команди цієї суботи не грали. Натомість, Петро Висоцький завершив триматчеву дискваліфікацію і стане доречним підсиленням для “Дніпра” в наступному поєдинку проти “Матадора”.

Глядачі

350 вболівальників побачили два матчі 11 туру. На стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі 150 людей дивилися, як “Дніпро” перемагав “Бурти”. У Дем’янцях же на центральну гру туру зібралося дві сотні шанувальників футболу.

Нагадаємо, що з детальним оглядом матчів 11 туру можна ознайомитися за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору