ЖИТТЯ

На Переяславщині раніше судимий чоловік викрав генератор: як його покарали

На Переяславщині чоловік викрав генератор. Що вирішив суд?

2 квітня у Студениках (Студениківська ТГ) 29-річний місцевий житель зайшов на територію чужого подвір’я та викрав із гаража генератор Huttenberg НТ2000 вартістю 8 тисяч 064 гривні. Згодом його “за гарячим слідом” знайшов поліцейський офіцер громади. 3 серпня справу розглянули в суді. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на вирок суду.

Обвинувачений, який із 2016-го відсидів понад 4 роки за грабіж, визнав свою провину під час судового засідання і дав покази, що підтверджують обвинувачення. Зазначив, що того дня був у стані алкогольного сп’яніння, йшов додому, зайшов до чужого двору, побачив, що нікого немає, забрав генератор і заховав його неподалік. Наголосив, що шкодує про вчинене та попросив суворо не карати.

Господар ще 25 липня в суді сказав, що викрадене йому повернули і цивільного позову він подавати не збирається. 3 серпня справу розглядали без його участі.

Суд визнав 29-річного чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 (Крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану) та призначив йому мінімальне покарання статті – 5 років позбавлення волі. Однак звільнив від його відбування, встановивши випробувальний термін на 3 роки, оскільки обвинувачений сприяв розкриттю справи, щиро покаявся та характеризується як нормальна особа. При цьому він має покрити державі витрати у сумі 220 гривень на залучення експертів.

Постанову можна оскаржити в Київському апеляційному суді протягом 30 днів з дня її винесення.

Нагадаємо, що 6 серпня на Переяславщині жінка порізала власного сина. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору