ЖИТТЯ

Одна з громад Переяславщини отримала новий шкільний автобус

Громади Київщини отримали ще вісім нових шкільних автобусів. Серед них – і Студениківська.

Вісім нових шкільних автобусів отримали 8 серпня громади Київщини: Володарська, Вороньківська, Калинівська, Петрівська, Миронівська, Обухівська, Кожанська та Студениківська, що на Переяславщині. Загалом школам передадуть 45 одиниць автотранспорту. Автобуси купують коштом державного та місцевих бюджетів. Тиждень тому інші громади вже отримали першу партію – 10 автобусів. Про це у Facebook повідомив голова Київської ОВА Руслан Кравченко, передає Інформатор.

Ключі від нового автобуса для Студениківського ліцею отримала голова громади Марія Лях. Про це повідомили на Facebook-сторінці Студениківської ТГ.

“Під час бойових дій росіяни повністю знищили 12 шкільних автобусів, ще 25 – були пошкоджені та потребували вартісного ремонту. Також частина шкільного транспорту була використана торік для евакуації населення з окупованих районів. Серед них були і 2 автобуси Студениківської опорної школи, які далі використовуються ЗСУ. Саме тому новенький автобус вручили Студениківському ліцею”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначив Руслан Кравченко, загалом на Київщині понад 32 тисяч дітей живуть за межами пішохідної доступності до шкіл. Наразі навчальний процес забезпечують 328 шкільних автобусів, не вистачає щонайменше 85. Нові автобуси передбачені передусім для того, щоб учні могли дістатися до опорних закладів освіти або шкіл, які планують оптимізувати, а також тим школам, які передали свій транспорт на потреби військових.

Нагадаємо, що в університеті Переяслава триває вступна кампанія. Скільки цьогоріч абітурієнтів та які спеціальності найпопулярніші, дізнавайтесь за посиланням.

Фото: Facebook-сторінки Руслана Кравченка та Студениківської ТГ

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору