ЖИТТЯ

Завдяки Інформатору викинуте у Переяславі цуценя знайшло нову домівку

Журналісти Інформатора допомогли знайти нову домівку маленькому покинутому цуценяті. Розповідаємо зворушливу історію.

“Ми у відповіді за тих, кого приручили”. Так колись написав Антуан де Сент-Екзюпері у книзі “Маленький принц”. Але, на жаль, не всі дотримуються такої істини. Напевно, кожен з вас знає десятки історій про покинутих або викинутих домашніх тваринок. Проте, поки на світі є люди з великим серцем, існуватиме і добро. Розповімо, як днями журналісти Інформатора врятували песика.

5 серпня надвечір оператор інтернет видання Інформатор Переяслав Валентин Шеремет йшов із мікрорайону Підварки до редакції мостом через Трубіж біля “Костала”. Раптом почув жадібне скавуління.

– Вирішив знайти джерело цього звуку. Трішки звернув у кущі праворуч, шукав на слух, потім побачив у чагарниках цуценя. Дістав його, погладив і трішки заспокоїв. Потім подумав: “Що з тобою робити?”. Може, залишити, раптом до нього прийде доросла собака-мама… Але все ж взяв його. Ніс хвилин сорок, бо йшов дуже повільно. Він був малесеньким, може, тиждень від народження, ще самостійно не ходив, очі ледь відкрив. Приніс його в офіс, подумав, напишемо про нього і хтось відгукнеться. Якби ніхто не знайшовся, забрав би малого собі додому, – розповів Валентин.

Як згодом виявилося, на цьому ж місці раніше знайшли цілу ватагу розкиданих маленьких цуциків та кошенят. Їх забрали на перетримку. Про це у Facebook написала користувачка Alina Mishchenko. Та тоді знайшли не всіх, “наш” песик залишився наодинці.

У редакції всі відразу почали публікувати оголошення в Instagram та Facebook про пошук нового господаря для маленького красунчика. І вже через кілька годин нашій журналістці зателефонувала місцева жителька та сказала, що хоче забрати песика.

Ірина Шевченко зі своєю донькою Олександрою розповіли, що їхня собака Тіна породи фокстер’єр гладкошерстий після аварії нещодавно народила одне цуценя, але воно померло, тож вона дуже сумує. Була ймовірність, що вона може не прийняти не рідну “дитину”: “Вона так плакала за ним, три дні не їла, ми вже не знали, що роботи, а тут побачили ваше оголошення”.

Того ж вечора Олександра надіслала відео, на якому було видно, що нова мама відразу прийняла малюка та годує його.

Через чотири дні ми зателефонували Ірині, аби дізнатись, як справи у песика. “Він вже ричить, поки тільки повзає, все добре. Очки відкриті і дуже красиві, темно-темно-синього незвичного кольору, хоча зазвичай у всіх коричневі. Імені поки що не придумали, дивимось на його характер”, – розповіла вона.

Нагадаємо, що раніше у Переяславі працівники кафе-пекарні “BULKA” знайшли домівки для чотирьох кошенят. Детальніше читайте тут.

Яна Малишко

Фото та відео: Олександра Назаренко, Яна Малишко, Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в  Telegram або Viber.

Нагору