ЖИТТЯ

Нічна повітряна атака 10 серпня: які наслідки на Київщині та в інших регіонах України

Росіяни завдали чергової нічної повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

У ніч з 9 на 10 серпня російські війська завдали атаки дронами по території України. Атака тривала з 23:00 по 4:00. Випустили 10 БпЛА Shahed-136/131 з північно-східного напрямку з району Курська. Сили ППО збили 7 безпілотників. Застосували зенітні керовані ракети та стрілецьку зброю підрозділів безпосереднього прикриття. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

“За минулу добу авіація Повітряних Сил ЗС України здійснила понад чотири десятки літаковильотів, 20 із них – на вогневе ураження ворожих об’єктів, районів зосередження техніки та живої сили”, – йдеться в повідомленні повітряних сил.

Голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив, що на Київщині ніч знову виявилася неспокійною. Ворог вкотре атакував область БпЛА. Повітряна тривога тривала понад три години. В області працювала ППО. За його словами фактів влучань не зафіксували, постраждалі відсутні, падіння уламків також немає. Оперативні групи продовжують роботу з виявлення можливих пошкоджень.

“Наголошую! Не ігноруйте сигнал повітряної тривоги. Спускайтеся в укриття. Бережіть себе та своїх близьких. Дякую кожному і кожній, хто боронить нашу країну від російського агресора. Україна переможе!”, – додав він.

ЯКІ НАСЛІДКИ В ІНШИХ РЕГІОНАХ?

На Рівненщині внаслідок масованої атаки безпілотниками зруйнована нафтобаза на Дубенщині. Жертв немає. “На місці події працюють 45 рятувальників, 14 одиниць техніки. Задіяний пожежний потяг. Працюють і відповідні слідчі комісії на чолі з керівниками силових структур області. Хімічний та радіаційний фон в нормі. Евакуація населення застосовуватися не буде”, – повідомив очільник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

На Дніпропетровщині ворог тричі атакував з артилерії Нікопольский район. Обстріляли Мирівську, Марганецьку та Червоногригорівську громади. Пошкоджено 6 будинків, гараж, автомобіль та газогін. Постраждалих та руйнувань немає. В інших громадах області було спокійно, повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

У Хмельницькій області двічі лунав сигнал повітряної тривоги. Під час нього жителі регіону могли чути звуки вибухів. Про це повідомив перший заступник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін. За його словами на Хмельниччині працювали сили протиповітряної оборони.

Нагадаємо, що українська авіація за добу 9 серпня завдала 10 ударів по районах зосередження ворога. Зведення Генштабу ЗСУ читайте тут.

Фото: Telegram-канал голови ДОР Миколи Лукашука

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору