ЖИТТЯ

З 10 серпня на водоймах України заборонили ловити раків: як штрафуватимуть

В Україні розпочалася заборона на вилов раків. Які терміни?

З 10 серпня в Україні почала діяти заборона на будь-який вилов раків у Дніпровсько-Бузькій гирловій системі. Заборона триватиме до 20 вересня 2023 року. Також з 15 серпня по 30 вересня заборонятиметься вилов у внутрішніх рибогосподарських водних об’єктах. Про це повідомили на сайті державного агентства меліорації та рибного господарства України, передає Інформатор.

В агентстві зазначили, що у більшості водойм України розпочинається період линьки раків під час якої заборонено їх вилов. Заборону встановили задля захисту членистоногих у період їх другої линьки, під час якої вони найбільш вразливі, адже період формування та зміцнення нового панцира може тривати від одного до півтора місяця.

За незаконний вилов раків та під час заборони передбачено покарання від адміністративного штрафу до кримінальної відповідальності. Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 тисячі 332 гривні за кожного виловленого рака.

Нагадаємо, що у ДТЕК запустили нову функцію, яка захистить птахів та електроопорах. У чому вона полягає читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору