ЖИТТЯ

Улюблені місця Переяславщини: біля урочища Діброва можна побачити оленів та назбирати грибів

Жителі Переяславщини розповідають про свої улюблені місця. Що радить відвідати Вікторія Цьома?

Інформатор продовжує рубрику “Улюблені місця Переяславщини”. У ній жителі міста та сіл колишнього району розповідають про місця, які їм подобаються найбільше. Цього разу своїм улюбленим місцем поділилась переяславка, поетеса Вікторія Цьома. Вона розповіла про урочище Діброва.

Як дістатися? Урочище знаходиться між Великою Каратуллю та Студениками. Ми зазвичай туди їздимо машиною, але якби в мене було більше вільного часу, їздила б і велосипедом. Люблю поєднувати приємне з корисним.

Коли відкрила це місце? Про місце знала давно, але відкрила для себе років 5 тому, коли показувала чоловіку цікаві місця рідного краю.

Чим це місце особливе? Спочатку ми їздили туди просто посидіти біля славнозвісного “гриба” та посмажити шашлик. Потім, коли пішли вглиб лісу зрозуміли, який він великий та чарівний. Весною там цвітуть красиві конвалії та інші квіти. Влітку можна зібратися компанією в альтанках на пікнік. Не так давно там дуже гарно все облаштували. А восени в лісі можна знайти не один вид грибів, особливо мене приваблює гриб-парасолька з якого виходять дуже смачні “відбивні”, на початку осені його там дуже багато

Особлива згадка. Особливою згадкою для мене є, коли побачила з десяток оленів, коли ми приїхали по гриби. Вони знайшли недалеко від дороги галявину і групувалися на ній. Я тварин дуже люблю, тому зраділа побаченому. Хотіли з чоловіком підійти ближче, але вони бояться людей, що і не дивно. Потім ще пару разів, коли приїжджали бачили поодиноких оленів, які пробігали біля нас. Я ще тоді ходила шукала їх, хотіла сфотографувати, але безрезультатно. Можливо, колись у мене буде такий кадр.

Ще кілька рекомендацій. У Переяславі мені подобається проводити час у Музеї народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини та біля Любокраю. Також подобається природа, як їхати до мікрорайону Карань, ставки біля магазину “Шансон” (Солонці). Якщо трішки далі, то красива природа на “Козинських горбах”. А ще село Циблі, колись до затопленої церкви по воді пішки йшли з села, і не дарма, по дорозі руками рибу ловили, отримали неймовірні враження та фото.

Нагадаємо, що минулого тижня в цій рубриці Сергій Чемерис розповів, чим для нього особливий оглядовий майданчик у Циблях. Матеріал читайте тут.

Яна Малишко

Фото надала Вікторія Цьома

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору