ЖИТТЯ

Російські війська атакували Україну “Кинджалами”: одну ракету збили на Київщині

Росіяни атакували Україну “Кинджалами”. Які наслідки?

11 серпня близько 10:00 російські війська завдали повітряної атаки по території України. Випустили 4 аеробалістичні ракети Х-47 “Кинджал” з чотирьох літаків МіГ-31К з повітряного простору Тульської та Липецької області. Одну ракету знищили у Київській області. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

“Ракети заходили в повітряний простір України з північного напрямку, прямуючи на південний-захід у район аеродрому Коломия Івано-Франківської області. Одну ракету Х-47 вдалося знищити в межах Київської області. Решта вдарили неподалік аеродрому. Уражено об’єкти цивільної інфраструктури, є влучання однієї з ракет у житловий сектор”, – йдеться у повідомленні.

Внаслідок ракетного удару по Івано-Франківщині загинула дитина. Ракета влучила у цивільний об’єкт, повідомила голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук. “Є постраждалі, серед яких дитина, яку в критичному стані було доставлено до лікарні. Медики робили все можливе, але, на жаль, врятувати життя дитині не вдалося. Співчуття рідним”, – написала вона.

У Київській обласній військовій адміністрації зазначили, що в регіоні влучань в об’єкти критичної або житлової інфраструктури не зафіксовано. Інформації про постраждалих та падіння уламків немає.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що на територію однієї з дитячих лікарень столиці впали уламки ракети. Постраждалих та руйнувань немає. Окрім цього, виявили ще два місця падіння в Оболонському районі столиці. Також на Оболоні виявили уламок на відкритій місцевості в одному з дачних кооперативів. На вулиці Богатирській пошкоджений дах приватного будинку, ніхто не постраждав.

У Київській міській військовій адміністрації повідомили, що під час останньої повітряної атаки в столиці також зафіксували падіння уламків у Дніпровському районі. Інформації про постраждалих та травмованих немає.

Нагадаємо, що у ніч з 9 на 10 серпня російські війська завдали атаки дронами по території України. Які наслідки, дізнавайтесь тут.

На фото Офісу Генерального прокурора: наслідки атаки на Івано-Франківщині

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору