ЖИТТЯ

У Переяславі обговорили програму для розвитку та підтримки молоді

У Переяславі презентували міську комплексну програму розвитку та підтримки молоді. Деталі.

10 серпня у сесійній залі Переяславської міської ради відбулися перші публічні обговорення нової програми розвитку та підтримки молоді “Молодь Переяславщини” на 2024-2025 роки. Про це Інформатору повідомила голова молодіжної ради Переяслава Анна Сахно.

На заході зібралась молодь, представники влади, виконавчого комітету, відділів та депутатського корпусу Переяславської міської ради. Участь у зібранні в дистанційному форматі взяв і регіональний координатор програми “Мріємо та діємо” Віталій Вербицький.

Навесні оголосили конкурс “Творимо молодіжну політику в громаді разом з молоддю” від 5-річної програми “Мріємо та діємо”, спрямованої на підтримку та розвиток молоді в Україні. За підтримки міського голови молодіжна рада Переяслава подала заяву, пройшла відбір та увійшла до десятки громад, які потрапили до участі в програмі.

Презентовану програму створили на основі попередніх опитувань молоді. Її автори переконані у тому, що заплановані заходи сприятимуть розвитку громадянської позиції, формуванню важливих навичок і компетенцій, економічному розвитку та залученню молоді, яка б лишалася в громаді і розвивалася. Надалі з нею планують максимально ознайомити молодь, а на основі усіх отриманих коментарів, пропозицій та зауважень програму фінально удосконалять.

До команди розробників, яка розпочала цей процес у квітні, попередньо пройшовши відповідне навчання з написання та адвокації, увійшли лідери учнівського й студентського самоврядування, активні представники інституцій та громадських організацій, члени молодіжної ради, депутати міської ради, молодь з-поміж внутрішньо переміщених осіб, фахові представники профільних підрозділів і відділів Переяславської міської ради та інші.

Нагадаємо, що юні футболісти із Переяславщини вибороли третє місце на турнірі у Естонії. Деталі – тут.

Фото надала Анна Сахно

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору