ЖИТТЯ

Вночі 15 серпня росіяни завдали масованого ракетного удару по Україні: є загиблі та поранені

Російські війська завдали масованої ракетної атаки. Які наслідки?

Вночі 15 серпня російські війська завдали масованої ракетної атаки по території України. Випустили щонайменше 28 крилатих ракет різних типів: 4 ракети Х-22 (аеродроми базування Сольци, Шайковка), 20 Х-101/Х-555 (аеродроми базування Енгельс, Олєнєгорськ), 4 “Калібри” (район Ялти). Сили ППО знищили 16 Х-101/Х-555, “Калібр”. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

“По всій території України було оголошено повітряну тривогу. У багатьох регіонах працювала протиповітряна оборона: зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи, винищувальна авіація, підрозділи безпосереднього прикриття. Крім того, зафіксовано 8 пусків ворожих зенітних керованих ракет С-300, С-400 по Дніпропетровській та Запорізькій областях”, – йдеться у повідомленні Повітряних сил.

У Київській обласні працювала ППО, повідомили в обласній військовій адміністрації. Влучань в об’єкти критичної або житлової інфраструктури не зафіксували. Інформації про постраждалих та падіння уламків немає.

Що у інших регіонах?

  • У Луцьку дві ракети влучили у промисловий об’єкт. Станом на 8:00 відомо про загибель трьох людей. Ще кілька постраждалих перебувають у лікарні, пишуть в ОВА.
  • У Львові уламки ракет впали на житлові багатоповерхівки, постраждали люди, пошкоджені будинки довкола. У двох селах біля Львова пошкоджені 10 будинків та транспортні засоби. Попередньо відомо про 10 постраждалих.
  • В Івано-Франківській області уламки ракети впали на приватний будинок у Коломийському районі, пошкоджені також дві господарські споруди поруч.
  • У Дніпрі внаслідок прильотів поранення отримали дві людини – працівники підприємства. Також пошкоджений спортивний комплекс, де щодня займаються діти.
  • У Смілі Черкаської області серед уражених об’єктів – територія медзакладу. Пошкоджені також мережі водо- і теплопостачання. Частина міста наразі без води.
  • В одному із сіл Запорізької області ракета влучила у стадіон гімназії, пошкоджено будівлю навчального закладу, житлові будинки, будівлю дитсадка.
  • У Краматорську на Донеччині влучили у продуктовий склад. Загинула людина, ще одна – отримала поранення.

Про всі ці випадки повідомив заступник керівника Офісу президента Олексій Кулеба.

Нагадаємо, що 11 серпня росіяни атакували Україну “Кинджалами”. Які наслідки, дізнавайтесь за посиланням.

Фото: Telegram-канал Олексія Кулеби

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору