ЖИТТЯ

У селі на Переяславщині відкрили Алею слави Героїв та встановили скульптуру Божої Матері

На Переяславщині відкрили Алею слави Героїв. На ній – фото 8 загиблих воїнів із Ташанської громади.

24 серпня у Ташані (Ташанська ТГ) відкрили Алею слави Героїв. На великих стендах біля місцевого будинку культури зобразили фото восьми полеглих у російсько-українській війні захисників: Михайла Жала, Андрія Зражевського, Віталія Краснюка, Олексія Іванова, Степана Свища, Дмитра Орловського, Віталія Терещенка та Олександра Овдієнка. Про це повідомили на Facebook-сторінці Ташанської ТГ, передає Інформатор.

На в’їзді у Ташань встановили скульптуру Божої Матері, покровительки українського війська, яка тримає в руках омофор та відтепер охоронятиме воїнів.

Духовенство Православної Церкви України провело панахиду за загиблими. На щойно відкритій алеї біля фото захисників люди ставили квіти.

“Стигне кров в жилах, бракує слів, дивлячись на фото молодих, красивих, усміхнених… Тих, хто ще б міг жити, любити, творити, але поклав своєї життя за нас з вами, за можливість жити у вільній країні. Наш обов’язок берегти пам’ять про подвиг Героїв, які воювали за мирне життя наше, за добробут і спокій наш, бо вони рятували міста й села і собою захищали Батьківщину”, – зазначили у повідомленні.

Нагадаємо, що 27 червня Алею героїв відкрили і у Переяславі. Деталі – за посиланням.

Фото: Facebook-сторінка Ташанської ТГ

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору