Картопляне пюре у часниковому соусі – дуже проста страва, яка стане чудовим гарніром до вечері. Спробуйте приготувати.
Картопляне пюре – добре знайома нам страва. Та чи поєднували ви її із часником? Картопля виходить пікантною на смак із приємним часниковим ароматом. Таке пюре самодостатнє і самобутнє, тому його краще подавати на гарнір до досить простих страв із м’яса, птиці або риби. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 6-8 середніх картоплин
- 1 ст. л. вершкового масла
- 4 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. негострої гірчиці
- 0,5 ст. л. лимонного соку
- 2-3 зубчики часнику
- сіль за смаком
Приготування:
- Картоплю почистіть, відваріть у підсоленій воді до готовності, воду злийте (трішки відвару залиште).
- Приготуйте соус. З’єднайте оливкову олію, гірчицю, лимонний сік, часник, пропущений через прес, сіль і збийте.
- Картоплю потовчіть на пюре з додаванням вершкового масла (густину скоригуйте на свій смак за допомогою відвару з картоплі).
- Додайте часниковий соус і все ретельно перемішайте за допомогою товкача для картоплі.
- Подавайте пюре гарячим, притрусивши за бажанням дрібно порізаною зеленою цибулею, кропом, петрушкою, паприкою тощо.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.