ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте картопляне пюре в ароматному часниковому соусі

Картопляне пюре у часниковому соусі – дуже проста страва, яка стане чудовим гарніром до вечері. Спробуйте приготувати.

Картопляне пюре – добре знайома нам страва. Та чи поєднували ви її із часником? Картопля виходить пікантною на смак із приємним часниковим ароматом. Таке пюре самодостатнє і самобутнє, тому його краще подавати на гарнір до досить простих страв із м’яса, птиці або риби. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 6-8 середніх картоплин
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 4 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. негострої гірчиці
  • 0,5 ст. л. лимонного соку
  • 2-3 зубчики часнику
  • сіль за смаком

Приготування:

  1. Картоплю почистіть, відваріть у підсоленій воді до готовності, воду злийте (трішки відвару залиште).
  2. Приготуйте соус. З’єднайте оливкову олію, гірчицю, лимонний сік, часник, пропущений через прес, сіль і збийте.
  3. Картоплю потовчіть на пюре з додаванням вершкового масла (густину скоригуйте на свій смак за допомогою відвару з картоплі).
  4. Додайте часниковий соус і все ретельно перемішайте за допомогою товкача для картоплі.
  5. Подавайте пюре гарячим, притрусивши за бажанням дрібно порізаною зеленою цибулею, кропом, петрушкою, паприкою тощо.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору