ЖИТТЯ

Росіяни випустили по Україні 28 ракет та 16 дронів: на Київщині є загиблі, поранені та руйнування

Російські війська завдали масованої атаки з повітря. Які наслідки?

Вночі 30 серпня російські війська завдали чергової масованої атаки з повітря по території України. Випустили 28 ракет Х-101/Х-555/Х-55 із Каспію та району Енгельса, а також 16 ударних БпЛА типу Shahed-136/131 з південного та північного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, Курськ). Сили ППО збили 28 ракет та 15 дронів. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

“По маршруту слідування ракет та дронів у низці областей України працювала протиповітряна оборона. До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні війська, винищувальну авіацію, мобільні вогневі групи та інші засоби ураження. Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії із ППО Сил оборони України знищено 43 повітряні цілі у межах Київської, Черкаської, Одеської, Миколаївської та Житомирської областей”, – йдеться у повідомленні Повітряних сил.

Як зазначили у Київській міській військовій адміністрації, такого потужного нападу Київ не відчував із весни. “Ворог здійснив масовану комбіновану атаку з використанням безпілотників та ракет. Спершу рашисти застосували ударні БпЛА. Кілька груп дронів прямували на Київ з різних напрямків. Невдовзі на столицю полетіли ракети, запущені із бортів стратегічної авіації Ту-95мс. Загалом силами і засобами протиповітряної оборони було знищено понад 20 ворожих цілей”, – повідомили у КМВА.

У столиці зафіксували падіння уламків у кількох районах. “У Шевченківському районі на території підприємства шматки рашистських ракет вбили двох людей, ще одна отримала ушкодження. Також внаслідок падіння решток ракет виникли руйнування і пожежі в Шевченківському та Дарницькому районах. В обох районах уламки впали на території нежитлової забудови. В місцях падіння виникли загоряння, над ліквідацією пожеж працювали загони ДСНС”, – йдеться у повідомленні КМВА.

У Київській області влучань в об’єкти критичної або житлової інфраструктури не фіксували, повідомили у КОВА. “Проте внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей пошкоджені житлові та адміністративні будинки, школа-інтернат, 3 гаражі, 2 автівки. Зафіксовано падіння уламків у 9 населених пунктах. Станом на 9:00 зафіксовані пошкодження 17 приватних будинків. Постраждали 3 людини. Зафіксовані пошкодження на одному з цвинтарів та загоряння травʼяного настилу”, – йдеться у повідомленні.

А що у інших регіонах?

Росіяни атакували дронами один з об’єктів інфраструктури в Житомирській області. Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Віталій Бунечко. Він розповів, що українські військовослужбовці збили частину повітряних цілей. Уламки збитого безпілотника частково пошкодили об’єкт інфраструктури та залізничне полотно. Осередки загоряння, що виникли через російську атаку, вогнеборці оперативно загасили. На місце події для обстежень прибули правоохоронці. Минулося без жертв і постраждалих. Інформація про масштаб пошкоджень уточнюється.

Українські військовослужбовці збили над Черкаською областю одну ракету, повідомив голова обласної військової адміністрації Ігор Табурець. Внаслідок атаки люди не постраждали. Руйнацій теж не було.

Над Одеською областю збили вісім ракет, повідомив голова ОВА Олег Кіпер. Ракети знищили над Чорним морем Сили протиповітряної оборони та Морської охорони. Влучань і руйнувань не було.

Нагадаємо, що вночі 27 серпня російські війська атакували територію України ракетами Х-101/Х-55/Х-555. Загалом спостерігалося до 8 повітряних цілей. Сили ППО збили 4 ракети.

Фото: начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов, ДСНС України

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в  Telegram або Viber.

Нагору