ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте шоколадний мус

Шоколадний мус – простий і дуже смачний десерт. Спробуйте приготувати.

Шоколадний мус – це фірмовий французький десерт. Якщо ви не хочете готувати на десерт випічку з купою крему та інших супутніх інгредієнтів, можна зробити легкий мус. Готують таку страву на основі збитих білків, тому він має ніжну структуру і досить невелику, як для десерту, калорійність. Такий десерт не тільки зможе стати відмінним частуванням до святкового столу, а й урізноманітнить ваші повсякденні приймання їжі. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 200 г шоколаду
  • 4 курячі яйця
  • 8 ст. л. вершків
  • 2 ст. л. цукрової пудри

Приготування:

  1. Добре розігрійте вершки і влийте їх у шоколад. Якщо ви використовуєте плитковий шоколад, його треба попередньо подрібнити.
  2. Приблизно через 5 хвилин шоколад повинен розтанути, після чого перемішайте його з вершками.
  3. Яєчні білки відділіть від жовтків і відправте їх в різні ємності. Жовтки збийте з цукровою пудрою.
  4. Білки збийте до стану густої піни. Після збивання маса повинна значно збільшитися в об’ємі.
  5. Суміш жовтків і збиті білки з’єднайте з шоколадом. Вмішуйте білки обережно і не поспішаючи.
  6. Після цього розлийте мус по порціях. Для більшої зручності можна скористатися кондитерським пакетом.
  7. Перед тим, як подавати страву до столу, мус обов’язково повинен постояти в холодильнику кілька годин.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору