ЖИТТЯ

У серпні жінка із Переяслава змінила прізвище, ім’я та по батькові

Зібрали детальну статистику народжуваності, смертності, а також найпоширеніші імена для дітей на Переяславщині. Дані із ДРАЦСу за серпень.

З 1 по 31 серпня у Переяславі народилося 23 немовляти, з яких 10 хлопчиків та 13 дівчаток (рік тому у серпні народилось 43 дитини). Найпоширеніше ім’я – Данило. Було й рідкісне ім’я серед дівчаток – Віаліна. Про це Інформатору розповіла начальниця відділу ДРАЦС у Переяславі Вікторія Литовченко.

За цей період шлюб уклали 43 пари (торік у цьому ж місяці було 52). Наймолодшими нареченими стали чоловік 2004 р.н. та дружина 2005 р.н. із різних пар, а найстаршими – чоловік 1962 р.н. та дружина 1967 р.н. також із різних пар. Найбільша різниця у віці серед одружених – 13 років (чоловік 1982 р.н. та дружина 1995 р.н.). Розірвали шлюб вісім пар. Цього місяця дві жінки з району змінили прізвища, а одна жінка з Переяслава змінила прізвище, ім’я та по батькові.

Минулого місяця зареєстрували 65 смертей (30 чоловіків та 35 жінок). Найстаршою з померлих у Переяславі була 92-річна жінка, а наймолодшим – 39-річний чоловік. На території колишнього Переяслав-Хмельницького району найстаршою померлою була 92-річна жінка зі Стовп’яг (Дівичківська ТГ), а наймолодшим – 41-річний чоловік із Ташані (Ташанська ТГ). Торік у серпні смертей було на 26 більше.

Нагадаємо, що Дарія Білозуб зі Стовп’яг здобула третє місце у всеукраїнському поетичному конкурсі. Що виграла, дізнавайтесь за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору