ЖИТТЯ

В Україні з’явиться освітній застосунок “Мрія”: чим він буде корисний

Володимир Зеленський презентував освітній застосунок “Мрія”. Чим він буде корисний?

Президент Володимир Зеленський презентував новий освітній застосунок “Мрія”, який незабаром зможе допомогти мільйонам школярів, батьків і вчителів ефективніше користуватися можливостями освітньої системи. Про це повідомили на сайті президента, передає Інформатор.

Застосунок допомагатиме дитині, батькам і вчителям ефективніше орієнтуватися в навчальному процесі та поза його межами, вчасно вказуватиме, на що звернути увагу, чому присвятити більше часу. Він міститиме бібліотеку контенту, який потрібен саме цій дитині, інформацію про освітні програми, курси, відеоматеріали, позашкільні активності, олімпіади, гуртки.

“Мрія” матиме зручний інтерфейс, щоби стежити за графіком занять і позашкільних активностей дитини. Також у застосунку дитина може мати ID – унікальний цифровий дитячий документ для більшого захисту й можливостей у світі дорослих за аналогією з “Дією”.

Батькам “Мрія” допомагатиме знати, чи перебуває їхня дитина в безпеці під час повітряних тривог. Для цього достатньо буде одного натискання в застосунку після того, як учитель завів дітей в укриття, додав глава держави. Додаток також даватиме змогу батькам отримувати зворотний зв’язок від учителя. Крім того, завдяки “Мрії” вчитель зможе використовувати не лише стандартні матеріали для підготовки уроків, а й спеціальні курси. Це може зробити навчання цікавішим.

Як повідомив президент, до кінця цього року заплановано розпочати ознайомчий процес із пілотним проєктом “Мрії” у тестових школах. Після цього у 2024 році проєкт планують масштабувати на інші навчальні заклади України.

Нагадаємо, 1 вересня Інформатор перевірив, що знають про Григорія Сковороду студенти та викладачі університету Переяслава. Відеосюжет дивіться тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору