ЖИТТЯ

На Переяславщині чоловік викрав 6,4 кілограма мідного кабелю: тепер має заплатити майже 57 тисяч гривень

На Переяславщині чоловік викрав мідний кабель. Що вирішив суд?

7 вересня 2021 року на автошляху Бориспіль-Дніпро біля Цибель (Циблівська ТГ) чоловік викрав 6,4 кг мідного кабеля, який належить ГУ урядового зв’язку Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України. Тоді його вартість складала 1 тисячу 237 гривень 31 копійку. Його відразу ж зупинив працівник ГУУЗ Держспецзв’язку, який патрулював територію. 29 серпня 2023-го справу розглянули в суді. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на вирок суду.

Обвинувачений під час судового засідання визнав свою провину і дав покази, що підтверджують обвинувачення. У вчиненому щиро розкаявся, просив суворо не карати. Зазначив, що на місце правопорушення його привіз знайомий. Траншея вже була викопана, у ній лежав кабель, із якої він витягнув мідь. Цивільний позов визнав частково – у межах суми, яку склала вартість викраденого ним майна.

ГУУЗ Держспецзв’язку подало цивільний позов про стягнення з крадія матеріальної шкоди у сумі 56 тисяч 964 гривні 60 копійок. На підтвердження вимог надало суду довідку, відповідно до якої вартість викраденого кабелю становить 56 тисяч 964 гривні 60 копійок, та довідку-розрахунок.

Суд задовольнив цивільний позов ГУУЗ Держспецзв’язку, а також визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 ККУ (Замах на вчинення злочину є закінченим, якщо особа виконала усі дії, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця, але злочин не було закінчено з причин, які не залежали від її волі) та  ч. 1 ст. 185 ККУ (Таємне викрадення чужого майна (крадіжка), та призначив йому покарання у вигляді 1 року обмеження волі. Однак звільнив від його відбування, встановивши випробувальний термін на 1 рік. Викрадений мідний кабель повернули ГУУЗ Держспецзв’язку.

Вирок можна оскаржити в Київському апеляційному суді протягом 30 днів з моменту його винесення.

Нагадаємо, що 31 серпня чоловік поскаржився поліції, що міський голова Переяслава надав йому неправдиву відповідь на офіційний запит. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору