ЖИТТЯ

Чемпіонат Переяславщини з футболу 2023 у цифрах: підбиваємо підсумки

Кількість голів, карток та глядачів. Підготували для вас повну статистику чемпіонату з футболу.

Чемпіонат Переяславщини з футболу завершився. Настав час підбити його статистичні підсумки. Інформатор розповість детальніше про кількість голів та найкращих бомбардирів, дисципланірні порушення та найжорсткіших футболістів, а також про відвідування матчів уболівальниками.

Голи

Протягом 14 турів чемпіонату команди провели 41 матч, ще один завершився технічним результатом. Забили загалом 182 м’ячі, у середньому – 4,44 за гру. Для порівняння, торік у чемпіонаті забили 199 м’ячів (5,2 за гру). Найрезультативнішою командою став чемпіон Переяславщини дівичківський “Дніпро” – 48 голів. Пропустив він також найменше – 14. Найменше забило Мирне (Вороньківська ТГ) – 12, а найбільше пропустили Циблі (Циблівська ТГ) – 40.

71 футболіст забивав у цьогорічному чемпіонаті, 35 із них – лише одного разу. Найкращим бомбардиром із 16 м’ячами став Артем Килипенко із “Дніпра”. Його найближчі переслідувачі Петро Висоцький із “Дніпра” (торішній найкращий бомбардир) та Олег Розовик із Вовчкова (Переяславська ТГ) разом забили стільки ж (по 8). По 7 разів відзначилися Владислав Столяренко, Павло Лисенко із “Переяслава”, Максим Федоренко із Вовчкова та Кирил Цьома із “Буртів” (Переяслав). По 5 голів у Миколи Мельника із Мирного, Максима (Сергійовича) Шульги із Цибель, Антона Бончева із “Буртів” та Олексія Сахненка із Вовчкова. Така ось вийшла ТОП-11, у якій не представлені лише футболісти дем’янецького “Матадора”. Найкращі бомбардири цієї команди – Роман Кривенко та Юрій Кривенко – забили по 4 м’ячі.

Картки

158 жовтих (у середньому 3,9 за гру) та 6 червоних карток показали арбітри у цьому чемпіонаті. Торік було 104 жовті та 5 червоних. Найгрубішими, як і 2022-му, стали футболісти “Матадора” – 27 жовтих, 2 червоні. Не сильно відстали “Бурти” із 27 “гірчичниками”. Далі розмістилися приблизно рівні за показником дисциплінарних покарань команди – Циблі (24 жовті), Вовчків (23 жовті, 2 червоні) та Мирне (22 жовті, 1 червона). “Дніпро” отримав за сезон 19 жовтих та 1 червону картку, а “найчистішим” став “Переяслав” із 16 “гірчичниками”.

Індивідувально найгрубішими стали Дмитро Великодній із “Матадора” та Микола Мельник із Мирного, у яких по 4 жовтих та одній червоній. По 3 жовтих та одній червоній у Петра Висоцького із “Дніпра”, Ігора Запісочного із Вовчкова та Юрія Кривенка із “Матадора”. По 4 жовтих встигли назбирати Антон Бончев, Олександр Ткаченко із “Буртів”, Віталій Васько із Мирного та Віталій Денисюк із Цибель.

Глядачі

За приблизними підрахунками від арбітрів, 41 матч чемпіонату наживо побачили 6 тисяч 34 людини (у середньому – майже 147 на одній грі). Порівняно з минулим роком, кількість вболівальників дещо зменшилася, тоді було загалом 6 тисяч 70 (у середньому – 160 на грі). Найпопулярнішим цьогоріч став 12 тур, у якому матч “Переяслава” та Вовчкова на стадіоні ім. В. Лобановського подивилися дві сотні людей, а “Дніпра” та “Матадора” – найбільше в сезоні – 350. У Циблях розгром місцевої команди від “Буртів” побачили 100 глядачів. Загалом – 650 вболівальників.

ФОРМА КОМАНД ПРОТЯГОМ ТУРНІРУ

+ (перемога), – (поразка), = (нічия)

  • “Дніпро” + + + + ++ + ++ +
  • Вовчків + ++ – = + + + ++
  • “Матадор” + + – – – + ++ + +
  • Мирне – – – + + – – + – – + +
  • “Переяслав” – +++ + – = – – –
  • “Бурти” – – + – = – – – = – + +
  • Циблі + – – = + = – – – – – –

Як бачимо, “Дніпро” завдяки чудовому першому колу дав собі шанс на кілька помилок. Вовчків, натомість, провів прекрасне друге коло, але надто багато втратив у першому, щоб взяти чемпіонство. “Матадор” кидало від триматчевих програшних серій до таких же переможних. Якби інші команди були хоча б трішки стабільнішими, то про медалі дем’янчани могли забути. Мирне вискочило на четверте місце завдяки тому, що “Переяслав” та Циблі провалили друге коло. “Бурти” ж піднялися із дна турнірної таблиці, здобувши впевнені перемоги у двох останніх матчах.

Нагадаємо, що 26 серпня у Переяславі провели традиційний Кубок Куклера. Семенівка перемогла вдруге поспіль.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору