ЖИТТЯ

Росіяни вночі 6 вересня атакували Україну дронами, ракетами, зокрема балістичною: які наслідки на Київщині

Росіяни завдали чергової масованої атаки з повітря. Які наслідки?

Уночі 6 вересня російські війська атакували територію України ракетами та ударними дронами. Загалом випустили 33 повітряні об’єкти: 7 ракет типу Х-101/Х-555/Х-55 із району Енгельса, 1 балістичну ракету “Іскандер-М” та 25 ударних БпЛА типу Shahed-136/131 з південно-східного та південного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, Чауда). Сили ППО збили 23 цілі. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

“До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні війська, винищувальну авіацію, мобільні вогневі групи та інші засоби ураження. Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії із ППО Сил оборони України знищено 23 повітряні цілі: 7 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55; 1 балістичну ракету “Іскандер-М”; 15 ударних БпЛА типу Shahed-136/131”, – йдеться у повідомленні.

“Знов атака не проста, а комбінована. Попередньо, з району саратовської обл. з літаків стратегічної авіації Ту-95МС рашисти випустили крилаті ракети типу Х-101/555/55. Одночасно по Києву були запущені ракети іншого типу, ймовірно – балістичного. Усі ворожі цілі, які рухалися в напрямку столиці були знищені силами і засобами ППО. За даними на цю хвилину, у Києві без жертв та руйнувань”, – повідомили о 6:39 у Київській міській військовій адміністрації.

У Київській області також працювала ППО. Влучань в об’єкти критичної та житлової інфраструктури немає, ніхто не постраждав. “Внаслідок падіння уламків у низці населених пунктів виникли пожежі травʼяного настилу, їх ліквідовано. Падіння уламків зафіксовано поблизу залізничної колії. Рух залізничного транспорту не зупинятимуть – загроза відсутня. В одній із громад виникла пожежа біля торгового закладу. Повністю знищені вантажівка та екскаватор, частково пошкоджено приміщення торгового закладу. Пожежу ліквідовано. Через падіння уламків в одній із громад пошкоджено фасади споруд, приватні автівки, вікна в одній із багатоповерхівок, медичному закладі та відділі поліції”, – о 9:15 сповістили у Київській обласній військовій адміністрації.

А що в інших регіонах?

Російські війська протягом майже трьох годин атакували Ізмаїльський район Одеської області ударними безпілотниками, повідомив очільник обласної військової адміністрації Олег Кіпер.  Унаслідок атаки співробітник агропідприємства зазнав тяжких поранень, він помер у лікарні. У кількох населених пунктах зафіксовані руйнування та пожежі. Пошкоджено об’єкти припортової та сільськогосподарської інфраструктури: елеватори, адміністративні будівлі, агропідприємства.

Нагадаємо, що вночі 30 серпня російські війська випустили по Україні 28 ракет та 16 ударних БпЛА. Сили ППО збили 28 ракет та 15 дронів.

Фото: ДСНС України

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в  Telegram або Viber.

Нагору