ЖИТТЯ

Інформатор вихідного дня: фільм “Щоденник пам’яті” змусить вас повірити у справжнє кохання

Фільм “Щоденник пам’яті” доведе вас до сліз та змусить повірити у справжнє кохання. Чому його варто подивитись?

У рубриці “Інформатор вихідного дня” ми продовжуємо розповідати про цікаві фільми, мультфільми, серіали та книги. Наша журналістка нещодавно подивилася американський художній фільм, знятий у жанрі романтичної драми за сюжетом однойменного роману Ніколаса Спаркса “Щоденник пам’яті” (2004) режисера Ніка Кассаветіса.

Насправді дивовижну історію любові розповідає фільм “Щоденник пам’яті”, після перегляду якого я відходила ще декілька днів. Все починається в будинку для престарілих. Один літній чоловік кожен день читає жінці про двох закоханих, які пережили безліч труднощів перед тим, як стати щасливими. Тож у центрі розповіді знаходяться Ной (Райан Гослінг) і Еллі (Рейчел Макадамс).

Хлопець виріс у звичайній сільській родині, а дівчина мала дуже багатих батьків. Головні герої знайомляться у парку атракціонів, і Ной закохується в дівчину з першого погляду. Незабаром він запрошує Еллі на побачення, однак та відповідає відмовою, проте це не зупиняє юнака (наполегливі чоловіки у фільмах, то окремий вид мистецтва), і він продовжує завойовувати її увагу.

Та дівчата такі дівчата, і несподівано для себе Еллі розуміє, що Ной постійно крутиться в її думках. Незабаром між головними героями спалахує любов неймовірної сили. Я захоплено спостерігала за тим, що відбувається у кадрі, адже ніжність і відданість закоханих з дивовижною швидкістю підкорили моє серденько.

Початок відносин Ноя та Еллі був дуже романтичним, вони ходили на побачення, мріяли про спільне майбутнє та просто насолоджувались один одним. Проте незабаром у них з’явилися проблеми (так сумно було за цим спостерігати). Справа в тому, що батьки Еллі зовсім не поділили вибір дочки, оскільки їхня сім’я дуже заможна, тож і пара у дівчини повинна бути відповідною, а Ной не може похвалитися своїм фінансовим становищем. Із-за цього дівчина дуже свариться зі своїми батьками, а хлопець стає свідком перестрілки та негараздів у родині коханої через нього. Тоді Ной вирішує не перешкоджати життю Еллі. Вони сильно сваряться і вирішують розійтися.

Невже це станеться?… щасливого фіналу не буде? Настрій фільму дійсно змушує переживати за героїв, емоційні гойдалки супроводжуватимуть вас кожну хвилину. Але події у стрічці змусили мене не аби як задуматися над деякими речами. Я неодноразово захоплювалася Ноєм, як символом справжнього чоловіка та його відданістю Еллі, адже хлопець завжди прагнув зробити краще для своєї коханої, навіть коли його це могло поранити. Та чи залишиться він поряд з нею до останніх своїх днів?

Нагадаємо, що у попередньому матеріалі цієї рубрики наша журналістка розповіла про мультфільм “Мавка. Лісова пісня”. Читайте тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору