На базарі у Переяславі продавали багато городини, м’яса та риби. Найбільше людей було біля молочних прилавків.
10 вересня на традиційному недільному базарі у Переяславі зранку було сонячно та прохолодно – температура сягала 12 градусів. Продавали домашню городину – найбільше помідорів та квасолі. Із фруктів найчастіше можна було зустріти яблука, сливи та груші. Найбільше покупців було у молочних рядах, а найменше біля риби. Інформатор традиційно повідомляє про сьогоднішні ціни на продукти.
У м’ясному павільйоні продавці запевняють, що ціни залишаються незмінними. Вартість сала коливається між 150 та 220 гривнями за кілограм. Інше коштує так:
- Сало (1 кг) – 150-220
- Телятина (1 кг) – 150-280
- Підчеревина (1 кг) – 150-250
- Лопатка свиняча (1 кг) – 170
- Ребро свиняче (1 кг) – 170-180
- Ошийок (1 кг) – 180
- Тушка курки бройлер (1 кг) – 125-130
Найбільше на недільному базарі зустрічалися яблука, сливи та груші. Сушку із яблук продавали по 25 гривень за стакан. Ціни на свіжі фрукти такі:
- Виноград (1 кг) – 50-120
- Лимони (1 кг) – 75
- Малина (1 кг) – 80
- Яблука (1 кг) – 19-27
- Абрикоси (1 кг) – 92
- Кавуни (1 кг) – 14-24
- Персики (1 кг) – 69-88
- Дині (1 кг) – 53
- Ківі (1 кг) – 100
- Груші (1 кг) – 15-67
- Сливи (1 кг) – 24
- Малина (стакан) – 20-25
Серед овочів частіше зустрічалася квасоля, яку продають по 20 гривень за стакан. Перець чилі можна було придбати за 50-70 гривень за кілограм (минулого тижня коштував 190). Ціни на іншу городину такі:
- Авокадо (1 шт.) – 55
- Помідори (1 кг) – 8-20
- Огірки (1 кг) – 5-35
- Кабачки (1 кг) – 10
- Перець (1 кг) – 25-75
- Перець чилі (1 кг) – 50-70
- Печериці (1 кг) – 77-82
- Морква (1 кг) – 15-25
- Кріп (пучечок) – 10-15
- Картопля (1 кг) – 5-15
- Часник (1 кг) – 100-130
- Цибуля (1 кг) – 15-20
- Капуста (1 кг) – 11-29
- Цвітна капуста (1 кг) – 17-20
- Баклажани (1 кг) – 25-30
- Квасоля (стакан) – 20
- Буряки (1 кг) – 10-15
У молочних рядах була найбільша кількість покупців, товару на всіх вистачало. Продавці зазначають, що ціни не змінилися. Кілограм бринзи можна було придбати за 170-180 гривень. Інше коштує так:
- Молоко (1,5 л) – 40-45
- Сир (1 кг) – 130-140
- Бринза (1 кг) – 170-180
- Сир знежирений (1 кг) – 80-100
- Сметана (1 л) – 100-120
- Вершки (1 л) – 160-180
- Масло (1 кг) – 240-280
- Домашні курячі яйця (десяток) – 25-50
Вранці у рибних рядах товару було більше ніж покупців. Ціни на рибу такі:
- Філе товстолоба (1 кг) – 200-220
- Нарізка із товстолоба (1 кг) – 190
- Філе лосося (1 кг) – 650
- Філе сома (1 кг) – 270
- Стейки амура (1 кг) – 250
- Судаки (1 кг) – 150-170
- Соми (1 кг) – 120
- Нарізка із сома (1 кг) – 220-250
- Коропи (1 кг) – 130
- Лящі (1 кг) – 35-45
- Карасі (1 кг) – 40-60
- Плітки (1 кг) – 80
Нагадаємо, що 8 вересня у Переяславі з нагоди професійного свята нагородили кращих спортсменів та тренерів громади. Детальніше про це – тут.
Валерія Бобровська
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.