ЖИТТЯ

“Статеві стосунки, їх мотивація та наслідки”: у Переяславі провели три безкоштовні тренінги для молоді

У Переяславі відбулася серія тренінгів про статеві стосунки. Підіймали теми раннього початку статевого життя, незапланованої вагітності, токсичних та здорових стосунків.

14 вересня у Переяславі в молодіжному центрі “Зустріч” провели останнє безкоштовне тренінгове заняття для підлітків на тему “Статеві стосунки, їх мотивація та наслідки”. На ньому спілкувалися про ранній початок статевого життя, незаплановану вагітність, токсичні та здорові стосунків. Захід провели в рамках програми “Мріємо та діємо” та “Сімейна освіта”. Про це повідомляє Інформатор.

Цього тижня відбулося три подібні заняття. Загалом до такої ініціативи долучилося близького сорока осіб, а на сьогоднішнє заняття завітали 17 учасників. Протягом усього тренінгу підлітки активно розбирали важливі питання, дискутували, ділились думками та навчались. Молодь ділилась на групи та готувала презентацію по відповідній темі.

Провела заняття психологиня та волонтерка молодіжного центру Анастасія Бурчик. Вона поділилась, що протягом тьох днів, у тренінговій формі розглядали з молоддю чому варто чи не варто починати статеве життя, у якому віці це можна робити, які це несе наслідки та що варто знати перш ніж розпочати статеве життя. Найбільше акцентували увагу про те, що стосується емоційної готовності підлітків до початку “дорослого” життя.

Також психологиня розповіла, що серія тренінгів розрахована на знайомство між молоддю: “Взагалі серія тренінгів розрахована на знайомство з групою, тому що не завжди всі знають одне одного. Молодь просто приходить і ми спілкуємось. Спочатку знайомство та налагодження контакту, а потім вони працюють відповідно до завдань і тематики тренінгу. В кінці заходу робимо “фідбек” відповідно до того, що отримали учасники в результаті нашого заходу: чи їм сподобалось, чи не сподобалось, можливо є якісь зауваження”.

На кінець зазначила, що наразі молодь є дуже обізнаною у статевому житті: “Взагалі-то молодь є дуже обізнаною і підкованою. Я коли цікавлюся звідки  дізнаються інформацію, то в основному це інтернет-ресурси. Чим старша молодь, тим більш обізнаніша. Дуже добре орієнтуються саме у побудові емоційних зв’язків і стосунків один між одним, гарно розуміються у поняттях аб’юзивних та токсичних стосунків. Але більшість з них визнає, що насправді вони ж і є тими “токсіками” у стосунках, і розуміють, що це не правильно”.

Протягом усього тренінгу підлітки активно розбирали важливі питання, дискутували, ділились думками та навчались

Також обговорювали багато важливих тем

Молодь ділилась на групи та готувала презентацію по заданій темі

Серія тренінгів розрахована на знайомство між молоддю

Загалом до тренінгів долучилося близького сорока осіб, а на сьогоднішнє заняття прийшло 17 учасників

Нагадаємо, що студенти університету Григорія Сковороди в Переяславі взяли участь у всеукраїнському молодіжному заході “Головний табір країни”. Більше про це – тут.

Валерія Бобровська

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору