ЖИТТЯ

Улюблені місця Переяславщини: на стадіоні Валерія Лобановського можна знайти нових друзів та однодумців

Жителі Переяславщини розповідають про свої улюблені місця. Що радить відвідати Антон Неволін?

Інформатор продовжує рубрику “Улюблені місця Переяславщини”. У ній жителі міста та сіл колишнього району розповідають про місця, які їм подобаються найбільше. Цього разу своїм улюбленим місцем поділився студент факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі Антон Неволін. Він розповів про стадіон імені видатного футбольного тренера Валерія Лобановського.

Як дістатися? Стадіон знаходиться майже в центрі міста, поблизу пам’ятних знаків на честь першої літописної згадки України і князю Володимиру Глібовичу.

Коли відкрив це місце? Минулого року я приїхав до Переяслава вступати до місцевого вишу. І так, як це місто для мене було чужим я обрав вільний день і пішов вивчати нові місцини. Ходив, гуляв і випадково натрапив на цей стадіон. Він мені одразу здався привабливим, з першого погляду я його полюбив і моментально завів там нові знайомства.

Чим особливе це місце? Звичайно, що своєю атмосферою. Заходами сонця та світанками. Та і загалом своїм місцем розташування. Але по-справжньому особливим стадіон роблять люди. Люди, які займаються спортом, максимально різної фізичної підготовки, хтось для себе, а хтось професійно. Там збираються люди, які знають чого вони хочуть і за чим вони прийшли.

На цьому стадіоні можна знайти однодумців. Це місце яке об’єднує. Бо наш талант перед іншими країнами показав себе, показав себе в реалії, показав себе на полі бою. Довів, що ми Українці маємо такий талант і такий генетичний код як об’єднання. Також на цьому стадіоні тренується моя улюблена футбольна команда “Бурти”. Із якої я хочу окремо виділити кращого гравця і мого друга – Назара Бутенка.

Особлива згадка. Пригадую, як я займався на цьому стадіоні, виконував елемент на турніку і забив ногу. Потім мої друзі, футболісти, з якими я у той день познайомився, допомогли мені, і віднесли мене на руках додому.

Ще кілька рекомендацій. На території Університету вирує справжнє студентське життя. Дуже мені подобається центральна площа міста, тим, що це саме серце Переяслава і там завжди знаходиться багато людей і талантів. Також одним із улюблених місць є Гімназія № 4, бо там гарна церква і поряд ліс, який дуже приваблює око.

Нагадаємо, що минулого тижня в цій рубриці Андрій Корж розповів про луг у Переяславі. Матеріал читайте тут.

Валерія Бобровська

Фото надав Антон Неволін

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору