ЖИТТЯ

Улюблені місця Переяславщини: де відпочивав, бігав та випасав кіз фронтмен гурту “Драбадан” Андрій Корж

Жителі Переяславщини розповідають про свої улюблені місця. Що радить відвідати Андрій Корж?

Інформатор продовжує рубрику “Улюблені місця Переяславщини”. У ній жителі міста та сіл колишнього району розповідають про місця, які їм подобаються найбільше. Цього разу своїм улюбленим місцем поділився переяславець, фронтмен музичного гурту “Драбадан” Андрій Корж. Він розповів про луг у Переяславі.

Як дістатися? Цей луг простягається від Підварок до центральних шлюзів. Я бачу його майже щодня, коли прокидаюся та збираюся йти на роботу (або ще кудись). Потрапити туди можна з багатьох боків: з вулиці Літописної або Гімназійної, повернувши з мосту, що веде до Підварок, або ж із музею просто неба (з обох сторін). Там раніше завжди було святкування Івана Купала.

Коли відкрив це місце? Це місце для мене відоме із самого дитинства. Спочатку ми там з бабусею та дідусем пасли кіз, потім ходили з татом та мамою до родичів у гості, на річку, катався з братом та друзями на велосипеді, уже в зрілому віці займався там бігом (але рік тому травмував коліно, досі лікую, тому пробіжки довелося зупинити). У мирний час дуже багато разів там відпочивали на природі, смажили м’ясо, співали та грали гарних пісень

Чим особливе це місце? Це місце милує моє око постійно, але й досі не набридло. На ньому можна робити будь-що: бігати, їздити на велосипеді, купатися, прогулюватися, косити траву, гуляти із собакою тощо.

Особлива згадка. Коли думаєш про нього, відразу виникає бажання скупатися. Справді, коли ще Трубіж був однією із найчистіших річок України, там було дуже круто купатися. Як тільки я навчився плавати, тато тренував мене, щоб загартовував і покращував свої навички. За те, що я пропливав 15 разів певну дистанцію у два боки (за течією та проти), у нагороду отримував морозиво.

Зараз такі часи, що всім не до релаксу, тому дуже рідко буваю у моїх улюблених місцях, оскільки або працюю, або репетирую з гуртом для того, щоб зробити ще багато концертів, де ми б могли зібрати гроші для ЗСУ. Конкретно зараз будемо збирати кошти для нашого барабанщика Володимира Бурлака, який скоро поїде виконувати бойові завдання на Схід. Часу для себе немає зовсім. Але, коли хочеться релаксу, рекомендую усім там прогулятися.

Ще кілька рекомендацій. Якщо ви гість нашого міста або нещодавно приїхали сюди жити, рекомендую відвідати наші музеї, а також знайти час для прогулянок на лузі та у нашому місту. Є дуже багато цікавого. Можливо, не все зараз у чудовому стані, щось може бути навіть занедбане, але якщо ми будемо цінувати це, знати про це і не мовчати, а намагатися якось допомогти відновити, то зможемо зробити наше місто крутим туристичним центром України.

Нагадаємо, що минулого тижня в цій рубриці Ірина Коляденко розповіла про оглядовий майданчик у Циблях. Матеріал читайте тут.

Яна Малишко

Фото надав Андрій Корж

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору