ЖИТТЯ

Переяславщина прощається із Максимом Кузьменком, який загинув на війні

На Переяславщині прощаються із Максимом Кузьменком. Він загинув на війні.

7 вересня у Переяславі попрощались із захисником України Максимом Кузьменком із Пологів-Чобітьок (Циблівська ТГ). Він загинув 26 серпня під час ворожого артилерійського обстрілу біля населеного пункту Вербове Пологівського району Запорізької області. Воїну був 31 рік. Про це повідомляє Інформатор.

Щойно катафалк із тілом захисника почав наближатися до Успенського собору, всі присутні стали на одне коліно, віддавши шану загиблому. Там зібралися найрідніші та найближчі полеглого, близько 150 людей: друзі, побратими, родичі та небайдужі переяславці. Священники провели літургію та заспівали “Гей, плине кача”, саме у цей момент храм заполонив гіркий плач сім’ї Максима. У нього залишились двоє синів та дружина.

Потім процесія вирушила до Поліг-Чобітьок до родинного помешкання воїна, аби і в рідному краю змогли віддати шану військовому. Поховають його на кладовищі у Циблях, де він народився.

“Я знала цю людину як добру та порядну. Він завжди ставав у допомозі всім людям, які його просили, та навіть якщо і не просили, також старався всім допомогти. Мама, як я зрозуміла, у нього померла, про батька не знаю”, – розповіла знайома Максима Ніна.

Максима Кузьменка призвали на військову службу 20 січня 2023 року. Служив у протитанковому відділенні взводу вогневої підтримки третьої аеромобільної роти аеромобільного батальйону.

Нагадаємо, що 2 вересня у Переяславі попрощались із Віктором Гайворонським. Він також загинув на війні.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишетесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору