ЖИТТЯ

У Переяславі чоловік викрав кабель, аби купити пиво та цигарки: його судили

У Переяславі чоловік викрав кабель, щоб купити пиво та цигарки. Його відразу затримала поліція.

9 липня 2022 року у Переяславі місцевий житель проник на територію спортбази “Переяслав” та викрав три кабелі (довжиною 51 метр 60 сантиметрів, 10 метрів 88 сантиметрів та 8 метрів 52 сантиметри) тимчасових ліній підключення та відключення систем освітлення. Його затримали правоохоронці відразу після крадіжки. 17 серпня цього року справу розглянули в суді. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на вирок суду .

На судовому засіданні обвинувачений визнав свою провину. Розповів, що проник на територію спортбази через дірку під парканом та побачив на стіні кабель, що звисав. Коли йшов дорогою назад, його зупинив поліцейський патруль. Пояснив, що викрав кабель, аби купити пиво та цигарки.

Крадій завдав майнової шкоди підприємству ТОВ “Форвард ІНК”, яке орендує територію, на суму 2 тисячі 549 гривень 93 копійки.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 ККУ (Крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану) та призначив йому мінімальне покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. Але вирішив, що обвинувачений здатний виправитися, не перебуваючи в ізоляції від суспільства, тому звільнив його від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік. Також з нього на користь держави стягнуть 220 гривень за залучення експерта.

Вирок можна оскаржити в Київському апеляційному суді протягом 30 днів з моменту його винесення.

Нагадаємо, що біля Цибель (Циблівська ТГ) чоловік викрав 6,4 кілограма мідного кабелю. Як його покарали, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору