ЖИТТЯ

Тренінги з розміновування, спортивні майстер-класи та лірика від військового: студенти УГСП взяли участь у молодіжному заході

Студенти університету Григорія Сковороди в Переяславі взяли участь у всеукраїнському молодіжному заході “Головний табір країни”. Чому навчалися?

Протягом 5-10 вересня поблизу Богуслава відбувся щорічний всеукраїнський молодіжний захід “Головний табір країни”. До нього долучилася команда студентів університету Григорія Сковороди в Переяславі та молодь з різних куточків країни. Його мета – налагодження співпраці серед молоді та посилення її участі у державних процесах. Про це повідомили на сайті УГСП, передає Інформатор.

Університет Григорія Сковороди представляли учасники студентської ради та активні студенти: Роман Беркут, Максим Маковий, Катерина Кравченко, Ольга Богданець та Анна Стешенко. До заходу долучився і ректор університету Віталій Коцур.

Цього року табір згуртував понад 60 активних і молодих людей віком від 18 до 30 років, які протягом п’яти днів спілкувалися з низкою різногалузевих спікерів – нинішніх та колишніх урядовців, підприємців, депутатів, громадських діячів, представників молодіжних центрів й департаментів Київської обласної військової адміністрації, а також політологів, журналістів, маркетологів, блогерів, волонтерів, призерів Олімпійських ігор тощо.

Також учасники проходили тренінги з розмінування та надання домедичної допомоги від “Товариства Червоного Хреста України”. Їх провели альпіністка Тетяна Яловчак та головна пластунка Київщини Діана Прідьма. Сковородинівці побували і на майстер-класах з фехтування, бейсболу, стрільби з лука, грали в футбол та волейбол. А ліричність головного табору забезпечив відомий український поет, музикант та військовий Павло Вишебаба.

“Головний табір країни” зібрав найактивнішу молодь з різними поглядами та ментальністю. Вони отримали нову інформацію й обмінювалися своїм досвідом. Певні, запам’ятається їм надовго, подарує тяглість вражень. Він про можливості для молоді тут і зараз, про дієву і ефективну співпрацю Київської обласної військової адміністрації з молоддю Київщини і делегатами інших регіонів. Це навчання і змістовне дозвілля, спорт та набуття “soft skills”. Це голос молоді, котрий почули”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 13 вересня на стадіоні університету Григорія Сковороди в Переяславі провели змагання з легкоатлетичного кросу. Детальніше читайте тут.

Фото: сайт УГСП

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору