ГРОШІ

У Переяславі підвищили тариф на воду: скільки доведеться платити із 1 жовтня

У Переяславі зросте тариф на воду. Рішення прийняли під час засідання виконкому.

У Переяславі змінили тариф на послуги з централізованого водопостачання, водовідведення та очистки стоків, які надає ВУКГ. Відповідне рішення прийняли 19 вересня під час засідання міськвиконкому. Із 1 жовтня для всіх груп населення тариф на водопостачання зросте із 14,34 грн до 21,30 грн за куб. метр, на водовідведення – із 32,69 грн до 45 грн за куб. метр, а на очистку стоків – із 19,74 грн до 25,30 грн за куб. метр. Про це повідомляє Інформатор.

Таким чином виконкомівці підтримали звернення начальника Переяславського ВУКГ Віктора Коркача від 8 серпня ц.р. про встановлення економічно обгрунтованих тарифів. Зокрема основними причинами зміни тарифів підприємство вбачає стрімке зростання вартості електричної енергії, збільшення мінімальної заробітної плати, підвищення прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зростання податків та вартості паливо-мастильних матеріалів.

– У 2022 році ми надавали безповоротну фінансову підтримку ВУКГ для того, щоб підприємство не підіймало тарифи для населення і продовжувало працювати, – розповіла заступниця міського голови з економічного напрямку Ольга Огієвич. – Вже тоді була відчутна різниця у вартості електроенергії, тому вони не могли впоратися зі своїми зобов’язаннями власними силами. Розумію, що підняття тарифів – це непопулярне рішення, але все ж якщо середньостатистична сім’я в середньому споживає близько 5-10 “кубів”, то у перерахунку виходить не така вже й велика сума.

Востаннє тариф на водопостачання та водовідведення для населення затверджували 5 серпня 2021 року. Потім його скоригували 15 лютого 2022 року. Але через початок повномасштабної війни те рішення відтермінували.

Для юридичних споживачів новий тариф затвердили 1 жовтня 2022 року. Він був такий: водопостачання – 18,56 грн за куб. метр; водовідведення – 43 грн за куб. метр. Зараз же він став таким, як і для населення.

Нагадаємо, що із 7 серпня зросла вартість проїзду з Переяслава до Києва. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору