ЖИТТЯ

Переяславська громада отримала новий шкільний автобус: хто ним користуватиметься

Ще десять нових шкільних автобусів отримали громади Київщини. Серед них – і Переяславська.

Чергову партію із десяти нових шкільних автобусів 18 вересня отримали громади Київщини: Сквирська, Таращанська, Тетіївська, Баришівська, Калитянська, Богуславська, Васильківська, Томашівська, Ставищенська, а також Переяславська. Загалом громади вже отримали 38 із 45 запланованих автобусів. Їх купують коштом державного та місцевих бюджетів. Про це у Facebook повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, передає Інформатор.

Начальник відділу освіти Переяславської міськради Петро Ярмоленко розповів Інформатору, що отриманий автобус передадуть Великокаратульській гімназії, оскільки вже у другий день повномасштабної війни вона віддала свій автобус для потреб ЗСУ. Зазначив, що загальна вартість нового автобуса становить 2 мільйони 970 тисяч гривень, з бюджету Переяславської громади виділили 30 відсотків від цієї суми.

Як зазначив Руслан Кравченко, загалом у селах Київщини близько 33 тисяч дітей не можуть дістатися до школи пішки. Щоб вони могли навчатися, для організації підвезення вже задіяли 376 шкільних автобусів. “Робимо все, щоб їхня кількість невпинно зростала. Кожна дитина Київщини має право безперешкодно отримувати освіту незалежно від того, як далеко від дому розташовано її навчальний заклад”, – написав голова КОВА.

Нагадаємо, що 7 вересня новий шкільний автобус отримала Ташанська громада. А ще 8 серпня такий транспорт з’явився у Студениківської громади.

Фото: Facebook-сторінка Руслана Кравченка 

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору