ГРОШІ

Скільки у 2024 році коштуватиме харчування дітей у закладах освіти Переяславської громади

Скільки коштуватиме харчування дітей у школах та садочках Переяслава? Визначили на засіданні виконкому.

19 вересня на засіданні міськвиконкому затвердили розмір плати батьків (осіб, що їх замінюють) за перебування дітей у закладах дошкільної освіти та вартості одного дня харчування у закладах загальної середньої освіти Переяславської громади у 2024 році. Про це повідомляє Інформатор.

Згідно з рішенням, батьки повинні будуть платити за перебування дітей у дитсадочках громади 60% фактичної вартості продуктів харчування. Для багатодітних сімей оплата становитиме 30%. Вартість одного дня харчування з місцевого бюджету в закладах дошкільної освіти складе 60 гривень.

“Батьківська плата в дошкільних закладах освіти законодавчо не визначена. Місцева влада або виконавчі комітети на свій розсуд та свої фінансові спроможності можуть це визначати. У нас вже 8 років співвідношення таке: 60% за рахунок батьків, 40% за рахунок бюджету. Це найбільш оптимальне співвідношення витрат”, – пояснив начальник міського відділу освіти Петро Ярмоленко.

Пільги для дітей учасників бойових дій будуть надаватимуться і у випадку смерті УБД. Підтвердити статус учасника бойових дій тепер, крім посвідчення, можна буде будь-яким документом, що засвідчує безпосередню участь у бойових діях або відсічі збройній агресії російської федерації.

Вартість одного дня харчування з місцевого бюджету в закладах загальної середньої освіти для учнів 1-4 класів, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з малозабезпечених сімей, дітей учасників бойових дій та з-поміж внутрішньопереміщених осіб становитиме 35 гривень. Торік було 25 гривень.

Нагадаємо, що на цьому ж засіданні виконкому у Переяславі підняли тариф на воду. Деталі – за посиланням.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору