ЖИТТЯ

Улюблені місця Переяславщини: всі дороги ведуть до “Серця”

Жителі Переяславщини розповідають про свої улюблені місця. Що радить відвідати Людмила Товкун?

Інформатор продовжує рубрику “Улюблені місця Переяславщини”. У ній жителі міста та сіл колишнього району розповідають про місця, які їм подобаються найбільше. Цього разу своїм улюбленим місцем поділилася переяславка Людмила Товкун. Вона розповіла про сквер “Серце Переяслава”.

Як дістатися? Сквер “Серце Переяслава” розміщується між Вознесенським собором та його дзвіницею у центрі міста.

Коли відкрила це місце? Коли була малою, то навчалась у Переяславі в музичній школі. Часто їздила сюди з Ташані, звідки я родом, але ніколи не могла подумати, що житиму тут. Тоді ще фонтанчик не працював, та коли у школі була обідня перерва я завжди йшла сюди, сідала на стареньких лавках і пила якесь розчинне “маккофе”.

Чим особливе це місце? За багато років, як я знаю про цей скверик, воно кардинально змінилося. І з цими змінами наставали і нові етапи у моєму житті. Вже коли навчалася у переяславському університеті й жила у гуртожитку, це було місце, куди всі хотіли з’їхатися, зійтися, погуляти. Пізніше саме тут я вперше побувала на виїзній весільній церемонії, коли одружувався мій брат. А ще згодом ми із чоловіком переїхали сюди й живемо біля музичної школи. Тому багато часу я почала проводити саме тут, у “Серці Переяслава”. Поки працювала бортпровідницею і літала по різних містах світу, великих, гамірних, то дуже любила повертатися сюди і відпочивати біля фонтану. Таке контрастне життя мені дуже подобалося. А коли завагітніла, то багато ходила містом, але завжди приходила у цей скверик. Всі мої дороги вели сюди.

Особлива згадка. У мене народилася дитина, й зрозуміло, що ми багато з нею гуляли на свіжому повітрі. Та спати їй дуже подобалося саме у “Серці Переяслава”. Мабуть, її заспокоювали звуки фонтану. Тому багато часу проводили там. А зараз трішки менше, бо вона підросла і постійно хоче стрибнути у фонтан. Навіть сьогодні відвела доньку в садочок, а сама зранку пішла у сквер пити каву. Ось так і виходить, що все моє життя проходить частково тут – від навчання у музичній школі в дитинстві до прогулянок вже зі своєю дитиною.

Ще кілька рекомендацій. Поле біля шлюзів (там можна робити гарні фотосесії), “Стара гребля”, оглядовий майданчик у Циблях, парк імені Тараса Шевченка, парк біля “жовтої” церкви.

Нагадаємо, що минулого тижня в цій рубриці Антон Неволін розповів про стадіон імені Валерія Лобановського у Переяславі. Матеріал читайте тут.

Віталій Усик

Фото надала Людмила Товкун

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору