ЖИТТЯ

На Переяславщині чоловік погрожував поліцейським зброєю: чому справу закрили

На Переяславщині чоловік з пістолетом погрожував правоохоронцям. Чому справу закрили?

3 березня житель села Єрківці (Дівичківська ТГ) повідомив поліції, що офіцер громади нібито вимагав у нього хабар 100 доларів. Коли правоохоронці прибули на місце події задля перевірки інформації про можливе вимагання неправомірної вигоди, той чоловік 1966 р.н. у стані алкогольного сп’яніння із револьвером Major Berg 2,5 в руці почав погрожувати правоохоронцям вбивством. Його оперативно затримали. Про це повідомляє Інформатор.

За цією справою відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 345 (Погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо працівника правоохоронного органу, а також щодо його близьких родичів у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків). Обвинуваченого могли покарати виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

25 липня до суду надійшло клопотання прокурора про закриття кримінального провадження у зв’язку зі смертю обвинуваченого. 15 червня до Державного реєстру актів цивільного стану громадян внесли відповідний запис. 19 вересня клопотання розглянули. Про це йдеться у судовій ухвалі.

Зважаючи на заяву рідного брата обвинуваченого, який не заперечував проти закриття кримінального провадження, відсутність клопотань щодо здійснення кримінального провадження задля реабілітації померлого, суд дійшов висновку про закриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 345 на підставі п. 5 ч. 1 ст. 284 Кримінально-процесуального кодексу України (Закриття кримінального провадження у разі смерті підозрюваного, крім випадків, якщо провадження є необхідним для реабілітації померлого). Витрати у сумі 4 тисячі 554 гривень 92 копійки за залучення експерта погасять за рахунок держави.

Нагадаємо, що начальник відділу поліції Переяслава Георгій Ногін на сесії прозвітував про боротьбу зі злочинністю. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишетесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору