ЖИТТЯ

Улюблені місця Переяславщини: Катерина Подольня вважає, що парк Тараса Шевченка це місце, яке надихає

Жителі Переяславщини розповідають про свої улюблені місця. Що радить відвідати Катерина Подольня?

Інформатор продовжує рубрику “Улюблені місця Переяславщини”. У ній жителі міста та сіл колишнього району розповідають про місця, які їм подобаються найбільше. Цього разу своїм улюбленим місцем поділилася переяславка, студентка Університету Григорія Сковороди у Переяславі Катерина Подольня. Вона розповіла про парк Тараса Шевченка у Переяславі.

Як дістатися? Парк Тараса Шевченка розташований в самому центрі міста, біля центру культури та мистецтв. Також, до нього можна зайти із центральної площі.

Коли відкрила це місце? Ще з самого малку знала про це місце, але новим відкриттям та найулюбленішим воно стало у 2022 році. З весняним потеплінням я із мамою шукали місце де можна було б добре провести час, посидіти, поїсти, попити у затишному місці. Нам воно полюбилося, і тому, все частіше й частіше почали туди ходити.

Чим особливе це місце? З початком повномасштабного вторгнення був дуже тривожний період. Коли тато пішов на фронт, я з мамою приходила сюди відпочити та відновити сили, бо це місце дуже надихає. Згодом, гуляли тут із друзями, бувало і сама приходила, читала книги, насолоджувалася атмосферою затишку, що довкола.

Особлива згадка. З ним пов’язані різні спогади та емоції, і виділити щось одне просто неможливо. Часто зустрічалася на цьому місці з подругою, наразі вона перебуває за кордоном, і тепер парк стає ще особливішим, згадуючи про наші зустрічі…

Ще кілька рекомендацій. Дуже полюбляю кав’ярню “Затишно”, там справді дуже затишно. Також подобається Стогніївський шлях, як іду з навчання там відкривається чудовий краєвид.

Нагадаємо, що минулого тижня в цій рубриці Андрій Бован розповів про причал поблизу Переяслава. Матеріал читайте тут.

Валерія Бобровська

Фото надала Катерина Подольня

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору