ЖИТТЯ

Улюблені місця Переяславщини: де у нашому місті можна побачити симбіоз промисловості та природи

Жителі Переяславщини розповідають про свої улюблені місця. Що радить відвідати Андрій Бован?

Інформатор продовжує рубрику “Улюблені місця Переяславщини”. У ній жителі міста та сіл колишнього району розповідають про місця, які їм подобаються найбільше. Цього разу своїм улюбленим місцем поділився переяславець, вчитель математики та фізики Андрій Бован. Він розповів про причал поблизу Переяслава.

Як дістатися? Причал розташований у затоці Куряче горло на Дніпрі. Спочатку потрібно прямувати Золотоніським шосе, потім буде заправка КЛО, біля неї слід звернути праворуч. Після цього їхати прямо, і там зліва буде поворот на причал, фактично перед “Любокраєм”.

Коли відкрив це місце? Навіть не знаю, але насолоджуватися його красою почав лише кілька років тому, коли почав жити відносно близько до нього.

Чим особливе це місце? Індустріальний пейзаж пристані у нашому містечку – це справжня симфонія величезних вантажів, які потрапляють на баржі (а вони не так давно прямували Дніпром до моря). Стальні крани могутньо піднімаються у небо, мов гігантські павуки, наділені силою і майстерністю. Але навіть серед цієї промислової активності ми можемо помітити природну красу – чайки, які кружляють у небі, вечірній кльов у рибаків та захід сонця, який розфарбовує небо відтінками червоного та помаранчевого. Це місце – симбіоз промисловості й природи, де жителі провінційного міста можуть побачити, як великий світ з’єднується з їхнім маленьким куточком світу через річкові хвилі та торгівлю.

Особлива згадка. Цікаві розмови з друзями та перша фотосесія моїх дітей. Напевно, це те місце, де можна перезавантажитись.

Ще кілька рекомендацій. Музей просто неба, “Серце Переяслава”.

Нагадаємо, що минулого тижня в цій рубриці Людмила Товкун розповіла про сквер “Серце Переяслава”. Матеріал читайте тут.

Яна Малишко

Фото надав Андрій Бован

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору